V polovici futbalovej sezóny sa TJ Tatran Jablonica nachádza v situácii, ktorá je pre tím ako aj pre jeho nového trénera Štefana Gálika, ktorý prevzal tím od 9. kola, výzvou. Tréner Gálik otvorene hovorí o problémoch, s ktorými sa mužstvo stretáva, od zranení až po pracovné povinnosti hráčov, ktoré ovplyvnili výkony na ihrisku. Súčasne však vyzdvihuje bojovný duch tímu, ktorý sa napriek týmto prekážkam snaží o dobré výsledky.

Gálik sa rozpovedal o výzvach, ktorým čelil od svojho príchodu: “Za tých zostávajúcich 5 kôl sme sa borili s problémom zranení a hlavne s problémom na brankárskom poste,” povedal a zdôraznil, že to malo negatívny dopad na herný prejav a celkovú pohodu v kolektíve. Napriek tomu, že mužstvo pod ním získalo len 4 body, tréner vníma určité pozitíva a poukázal na nedisciplinovanosť, ktorá v niektorých prípadoch viedla k zbytočným vylúčeniam.

Gálik tiež hovorí o výpadkoch hráčov, ktoré mali veľký vplyv na tím: “Výpadky hráčov sme mali a veľké,” poukazuje na to ako absencie ovplyvnili výkony a výsledky. Či už išlo o pracovné povinnosti alebo zranenia, všetko to sťažovalo dosahovanie lepších výsledkov.

Jednou z najvážnejších slabín tímu bola defenzíva. Muštvo obdržalo až 32 gólov. Gálik identifikuje tri hlavné príčiny tohto problému a naznačuje plány na zlepšenie: “Potrebujeme stabilizovať zostavu, najmä na poste brankára.”

Malacké pohľady Knihy.Zahori

Napriek týmto výzvam tréner zdôrazňuje zlepšenie účasti na tréningoch a plánuje posily v mužstve počas zimnej prestávky, čo by malo prispieť k stabilizácii kádra. “Určite sa niečo pohne, či už smerom dnu alebo von,” naznačuje s očakávaním, že zmeny v tíme prinesú pozitívne výsledky.

Gálik má jasné plány na zimnú prípravu, ktorá zahŕňa 21 tréningových jednotiek a je rozdelená do troch hlavných častí zameraných na zlepšenie fyzickej pripravenosti, herného tréningu a prípravných zápasov. Tento prístup by mal tímu pomôcť zlepšiť herný prejav a mentálnu silu pred jarnou časťou sezóny.

Cieľom do jarnej časti sezóny je zlepšiť hernú disciplínu a celkovú výkonnosť tímu. Gálik verí, že s týmito zmenami bude mužstvo schopné zabezpečiť si pohodu v kolektíve, získať priazeň fanúšikov a posunúť sa v tabuľke vyššie. Je to očividne obdobie rekonštrukcie a rastu pre TJ Tatran Jablonica, pričom nadchádzajúce mesiace ukážu, ako dokáže tím realizovať tieto plány a čeliť výzvam jarného dielu sezóny.

Prípravné zápasy

V rámci prípravy TJ Tatran Jablonica odohrá štyri prípravné zápasy so súpermi Spartak Stráže, dorast Spartak Myjava, Petrová Ves a Rovensko.

Príchody

Jaroslav Šnirc, FK TJ Kúty
Michal Pichler, TJ Družstevník Koválov
Michal Kubisa, FK Cerová
Tomáš Vach, TJ Družstevník Hlboké
Martin Michálek, ŠFK Štefanov

Odchody

Kristián Sekela, Spartak Myjava
Andrej Malík, TJ Družstevník Hlboké
Dávid Králik, TJ Družstevník Osuské
Dávid Blaha, TJ Družstevník Hlboké
Patrik Mešťanek,  TJ Družstevník Prietrž
Filip Krč, TJ Družstevník Rovensko
Kristián Sekela, TJ Slovan Rovnosť Krajné
Sebastián Sloboda, TJ Sokol Borský Mikuláš
Tomáš Slovík, TJ Družstevník Hlboké
Patrik Januška, ŠK Petrova Ves
Miroslav Oravec, SK Kostelec z.s.
Martin Sekáč, TJ KERKO Šajdíkove Humence
Radovan Sadloň, FK Bradlan Brezová pod Bradlom
Andreas Malík, FK Bradlan Brezová pod Bradlom
Jozef Peterka, TJ Družstevník Osuské
Dominik Peterka, TJ Družstevník Osuské


.
Toto je čítané

TTSK: Na olympiáde stredoškolákov sa zúčastnilo 900 študentov

Viac ako 900 študentov sa zúčastnilo na 16. ročníku Župnej olympiády stredoškolskej…

BM Salon EV