Legendárny československý motorák radu 851 vyrazí už onedlho znova na trať. Na cestu sa vydá z Brna a putovať bude až do Plaveckého Podhradia. Informuje o tom Bratislavský samosprávny kraj na svojej webovej stránke.

foto retrotrain.cz

Jazdu historickým vlakom budú môcť cestujúci zažiť 29. júna 2024. Záhorácky retro expres vyrazí z Brna cez Veselí nad Moravou, Holíč a Zohor až do Plaveckého Podhradia. Cestu späť si skráti cez Hodonín a Čejč. Cestujúci sa môžu tešiť na niekoľko organizovaných fotozastávok.

Záhorácke rádio 2024 01

Kapacita vlaku je obmedzená, na celú jazdu platí jednotná cena 2 500 Kč, respektíve 100 eur pre 1 osobu. V cene celodenného lístka je trasa Brno – Plavecké Podhradie – Brno. Dieťa do 6 rokov cestuje zadarmo bez nároku na miesto. Platí pravidlo, že k jednému kúpenému cestovnému lístku môže cestovať jedno dieťa. Preprava detských kočíkov a bicyklov je vylúčená.

Motorové vozne 850 a 851 boli vyrobené v 80. rokoch 20. storočia a slúžili najmä na menej frekventovaných regionálnych a lokálnych tratiach. Charakteristické boli svojím špecifickým dizajnom a farebným prevedením.

Lístky na vlak a ďalšie informácie o jazde sú dostupné na webovej stránke retrotrain.cz.


.
Toto je čítané

BSK opravuje most medzi Zohorom a Lábom

Správa ciest Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) zahajuje opravné práce na moste cez…

3D filamenty 2023