Holandsko sa rýchlo stáva populárnou destináciou pre medzinárodné spoločnosti, ale aj jedincov, ktorí si chcú vyskúšať prácu v zahraničí. Táto krajina má silnú ekonomiku a jednu z najvyšších úrovní kvality života na svete. Nie je prekvapením, že o túto malú krajinu prejavuje záujem mnoho cudzincov. Ešte vás nepresvedčila? Tu sú štyri ďalšie dôvody.

foto Envato Elements

Pracovné príležitosti

Holandsko je síce malé, ale plné nových pracovných príležitostí. Krajina je domovom mnohých medzinárodných a nadnárodných spoločností. Vďaka tomu, že sa do krajiny sťahuje mnoho medzinárodných talentov, sa Holandsko stalo zaujímavým multikultúrnym centrom, kde je angličtina popri holandčine jedným z najpoužívanejších jazykov.

Po odpracovanom roku si môžete požiadať dokonca o vrátenie daní z holandska

Rovnováha medzi pracovným a súkromným životom

Holandsko sa neustále objavuje na zoznamoch desiatich najlepších krajín na život pre dobrú rovnováhu medzi pracovným a súkromným životom. Holandskí zamestnávatelia väčšinou chápu, že život môže mať mnoho stránok, nielen prácu. Môže byť dokonca odsudzované, ak sa od vás očakáva práca nadčas bez dostatočného zaplatenia. 

Podľa zákona môžete pracovať maximálne 60 hodín týždenne, hoci oveľa bežnejšie je namiesto toho odpracovať 36 až 40 hodín. Obvykle pracovný deň nie je dlhší ako 8 hodín.

Stále rastúci priemysel

Holandské hospodárstvo je jedným z najstabilnejších v Európskej únii. To spolu s atraktívnym daňovým systémom a polohou v strede Európy spôsobilo, že Holandsko je pre medzinárodné spoločnosti mimoriadne atraktívne. Medzinárodne známe miestne podniky, ako napríklad Unilever, majú v krajine svoje sídlo, čo zase prilákalo množstvo medzinárodných talentov.

foto Envato Elements

Komunita

Komunita, vzájomný rešpekt a priateľstvo sú pre Holanďanov veľmi dôležité. Holandsko má rovnostársku spoločnosť. To znamená, že postavenie a úctu získavate vďaka svojej tvrdej práci a tomu, ako sa správate, nie vďaka rodinným väzbám alebo vysokému veku. Každý človek je si rovný.


.

Trnavské rádio Tak akorát 2024