Michal Belan je aktívny a sympatický mladý muž, športovec veselej povahy. Vždy stojí na strane slabších a spravodlivosti, pomáha františkánom s aktivitami pre deti a tajne sa angažuje pri záchrane židovských sirôt. Z vďaky za uzdravenie chorej sestry plánuje svoj život zasvätiť kňazskej službe. Reč je o novej posile mimoriadne obľúbeného seriálu Dunaj – k vašim službám, ktorou sa stal Peter Pecha, muzikálový herec pochádzajúci z Gbiel.

foto TV Markíza

TV Markíza už pred odvysielaním najnovších častí avizovala, že sa v seriáli objavia nové zaujímavé postavy. Záhorákovi Petrovi Pechovi sa pridelili rolu sympatického seminaristu, ktorý má, zdá sa, vo svojom smerovaní jasno. Až tak celkom jednoduché to ale nebude. Jeho zámermi totiž otriaslo stretnutie s Alenou, ktorá v ňom nechtiac prebudila zakázané city. Ako sa príbeh mladého Michala Belana bude vyvíjať ďalej, zostáva nateraz zahalené rúškom tajomstva. Čo však tajomstvom nie je, je fakt, že rovnako ako jeho seriálová postava, aj Peter Pecha je aktívny mladý muž, ktorý sa snažil nájsť si dostatok aktivít ešte aj v časoch korony. Športoval, pracoval na svojom hudobnom debute, nahováral rôzne reklamné spoty a začal s vlastnou produkciou.

Macek Knihy.Zahori

Navyše, v susednej Českej republike je Peter uznávanou muzikálovou hviezdou a za rolu Rockyho dokonca získal Cenu Thálie. „Nikdy na to nezabudnem. Bolo to mimoriadne predstavenie pod taktovkou mimoriadneho režiséra Christopha Drewitza, ktorý mimochodom režíroval toto predstavenie aj v New Yorku a Hamburgu. Myslím, že som ešte nezažil pohromade taký tím ľudí a atmosféru ako na skúškach, tak aj potom následne na každom predstavení. Rocky sa mi navždy zapísal do srdca a zostane tam,“ vyznal sa Peter v rozhovore pre Záhorák, ktorý vyšiel pred tromi rokmi.

Nemenej pozitívne ohlasy mala aj jeho úloha Tarzana v muzikáli s hudbou Phila Collinsa či Zobara z muzikálu Cigáni idú do neba. „Každá postava ma nejako obohacuje. Vždy hovorím, že som o to múdrejší, kolko postáv som odohral, pretože som si vlastne prešiel osudom niekoho iného a môžem sa sám z toho ponaučiť, alebo si uvedomiť kopu vecí,“ prezradil Peter.

A čo preňho účinkovanie v seriáli Dunaj – k vašim službám znamená? „Mám z toho veľkú radosť, lebo ide o historický seriál, je to dobovka. Som rád, že môžem byť súčasťou takého projektu. Nikdy predtým som seriál z historického prostredia netočil, takže je to pre mňa tiež nová skúsenosť. Máme tam skvelú partiu a celý tím je úžasný,“ uviedol Peter Pecha pre Záhorák.

Článok vyšiel v partnerskom týždenníku Záhorák


.
Toto je čítané

Dve osoby zasiahol na stanici v Malackách elektrický prúd, zranili sa

Dve neplnoleté osoby zasiahol v piatok (26. 4.) na železničnej stanici v…

BM Salon EV