Futsalová sezóna v Senici dospela do finále. V 1. lige sa hneď po skončení základnej časti hralo play off o majstra. Dojč kráčal počas celej sezóny bez zaváhania, no ten najdôležitejší zápas nezvládol. Vo finále play off si ani jeden jeho hráč neobul strelecké tenisky, a tak sa z titulu tešila Jednota po výhre 2:0. Tím Panthers v súboji o bronz obhájil svoje 3. miesto po základnej časti.

Semifinále

PD Dojč – Alchem Senica 2:0 (1:0), M. Šustek, T. Ravas.

Alchem môže najviac mrzieť nepremenená penalta za stavu 1:0, ako aj žrď a množstvo nepremenených šancí v závere zápasu, kedy súpera zatlačil a snažil sa zápas zvrátiť vo svoj prospech…

COOP Jednota – Panthers 4:0 (0:0), M. Včelka, T. Kráľovič, I. Štora, J. Krč.

Príliš krutý výsledok pre panterov, ktorí boli Jednote viac ako vyrovnaným súperom a mali niekolko výborných príležitostí. Bol to zápas o prvom góle, a ten dala Jednota. Panthers museli otvoriť hru, čo Jednota využila na strelenie ďalších gólov a vytvorenie si dostatočného náskoku.

Záhorácke rádio 2024 01

O 3. miesto

Alchem – Panthers 2:4 (0:1), L. Ravas, D. Slovík – J. Blažek, P. Nosko, O. Zabadal, vlastný (L. Ravas).

Panthers vyhrávali počas celého zápasu, a hoci Alchem v závere mohutne finišoval, vyrovnať sa mu nepodarilo.

Finále

PD Dojč – COOP Jednota Senica 0:2 (0:1), T. Královič, M. Svatík.

Dojč hral vo finále tentoraz až príliš opatrne, spoliehal sa skôr na obrannú činnosť, dúfajúc, že nejaký ten gól sa mu podarí streliť. Jednota bola iniciatívnejšia a mala aj viac dobrých príležitostí. Gól sa jej však streliť nepodarilo. Zdalo sa, že finále smeruje k penaltovému rozstrelu, no 5 minút pred koncom vyšla individuálna akcia Timovi Královičovi, ktorý dostal Jednotu do vedenia: 1:0. Dojč zrazu musel útočiť a vyrovnanie viselo vo vzduchu, no brankár Jednoty Rýzek predviedol niekoľko skvelých zákrokov. Nakoniec aj asistoval pri poistnom góle, keď jeho vyhodenú loptu cez celé ihrisko poslal hlavou do siete Martin Svatík.

Víťazom ligy sa tak stal obhajca trofeje z minulej sezóny COOP Jednota Senica, ktorý si z rúk predsedu SeLF Andreja Kocourka prevzal krásny nový putovný pohár. Nový putovný pohár bol dodatočne odovzdaný aj PD Dojč, víťazovi Senického pohára.

Článok vyšiel v partnerskom týždenníku Záhorák


.
Toto je čítané

TTSK: Na olympiáde stredoškolákov sa zúčastnilo 900 študentov

Viac ako 900 študentov sa zúčastnilo na 16. ročníku Župnej olympiády stredoškolskej…

Lakovanie a Pieskovanie