Futbalisti AS Trenčín remizovali v sobotňajšom stretnutí záverečného 22. kola základnej časti futbalovej Niké Ligy na ihrisku MFK Skalica 0:0. Hostia potrebovali na postup do skupiny o titul zvíťaziť, nepodarilo sa im to a obsadili 7. miesto. Predstavia sa tak v skupine o udržanie sa, rovnako ako Skalica, ktorá skončila na 9. priečke.

foto mfkskalica.sk

Niké liga – 22. kolo

MFK Skalica – AS Trenčín 0:0

ŽK: Morong (Skalica)
Rozhodovali: Kráľovič – Roszbeck, Pacák
Divákov: 1048

Skalica: Luksch – Hrádecký, Ranko, Podhorin, Černek – Nagy, Hollý (89. Mášik) – Morong, Haša (90.+2 Baumgartner), Gaži (61. Matejov) – Smékal

Trenčín: Kukučka – Kmeť, Bondarenko, Stojsavljevič, Kozlovský – Bariš – Gong (74. Uchegbu), Ibrahim, Gajdoš, Eynel (88. Sunday) – Kupusovič (74. Emeka)

Tréner domáci Pavol Majerník mal na tento zápas k dispozícii pomerne oklieštený káder. Pre zranenie v pohári chýbal Ján Vlasko, taktiež aj Davi Alves a Max Thompson. Na lavičke sedel Martin Junas, ktorého ešte pre problémy s ramenom tréner šetrí. Kvôli kartovému trestu stál Adam Krčík, ktorý v poslednom zápase s Košicami uvidel piatu žltú kartu a rovnako sa ešte na Slovensko nevrátil ani Yann Yao. Na lavičku sa tak dostal po prvý raz 19-ročný dorastenec Tomaš Ravas, ktorý však do zápasu nezasiahol.

Ešte pred začiatkom stretnutia zástupcovia klubu obdarovali pamätnými dresmi bývalého vedúceho mužstva Rostislava Iršu za jeho dlhoročnú prácu pri tíme a hospodára a asistenta trénera v kategórii U17 Zdeňka Pardubského pri príležitosti jeho životného jubilea 60. rokov.

Trenčínu v tomto stretnutí išlo o veľa, pretože pred zápasom mali šancu prvej šestky, čo sa napokon nestalo. Už v 4. minúte stretnutia prišiel od hostí nepríjemný center od Gajdoša, ktorý musel náš Matěj Luksch vyraziť na roh. Prvý výraznejší vzruch priniesla 13. minúta, kedy si po ľavej strane potiahol loptu Soares, poslal center na Gonga, no jeho pokus hlavou Luksch kontroloval a lopta skončila nad brvnom skalickej brány.

16. minúta stretnutia priniesla šancu domácich, kedy Martin Nagy kopal priamy kop do šestnástky, lopta sa dostala k Martinovi Černekovi a ten ju dával na zadnú tyč, kde Daniela Smékala v zložitom zakončení vychytal Kukučka a loptu vyrazil na roh. V 23. minúte kombinovali pred trenčianskou šestnástkou Adam Gaži s Máriom Hollým, na čo Gaži vyslal prudkú strelu, ale bohužiaľ trafil Smékala. Po tlaku súpera sa v 30. minúte dostal k strele z diaľky Kmeť, no jeho „bombu“ pekným zákrokom vyrazil Matěj Luksch. O desať minút to skúšal ten istý hráč ľavačkou, no jeho nepríjemná strela skončila povedľa pravej žrde. V prvom polčase mal Trenčín hernú prevahu, no pozornou defenzívou skalickí futbalisti súpera nepustili do vyloženej šance a do kabín sa tak odchádzalo za stavu 0:0.

Krátko po výmene strán kopal priamy kop Oliver Podhorin, no loptu poslal len do múru. V 54. minúte výborne zahral priamy kop do pokutového územia Martin Nagy, loptu tesne minul hlavou Roman Haša a napokon skončila tesne vedľa pravej žrde. V 66. minúte strieľal z vnútra šestnástky Kmeť nad bránu. Pekná šanca hostí prišla v 72. minúte, kedy Gajdošova sľubná strela z vnútra šestnástky bola stečovaná na roh. 80. minúta priniesla na chvíľu radosť Trenčína, keď hostia posielali center spoza šestnástky pred bránu domácich, kde Emeka volejom prekonal Lukscha, no jeho gól nebol uznaný pre postavenie mimo hru. V závere zápasu to skúšal striedajúci Uchegba, no tiesnený domácimi obrancami poslal strelu povedľa našej brány. Napriek tomu, že sa v nadstavenom čase hostia snažili vytvárať tlak, vytúžený gól im to neprinieslo – 0:0.

Zdroj: TASR, mfkskalica.sk


.
Toto je čítané

Hokej: Malačan Patrik Koch posilní reprezentáciu na majstrovstvách sveta

Rodák z Malaciek Patrik Koch posilní slovenskú hokejovú reprezentáciu na nadchádzajúcich MS…

Lakovanie a Pieskovanie