Mesto Senica pozýva na jubilejný 35. ročník Záhoráckeho maratónu, ktorý v roku 2024 prináša novú výzvu v podobe maratónskej štafety. Mení sa tiež termín podujatia z dôvodu kolízie s voľbami do Erópskeho parlamentu. Podujatie sa tak presúva na nedeľu, 9. júna, s plánovaným štartom o 9:00 hod. Informuje o tom mesto na webovej stránke.

Jednou z najväčších noviniek tohtoročného ročníka je zavedenie maratónskej štafety. Táto disciplína ponúka 4-členným tímom zmiešaného zloženia možnosť účasti na maratóne bez potreby absolvovať celú jeho dĺžku. S trasami rozdelenými na úseky o dĺžkach 11km, 10km, 10km a 11km je štafeta ideálnou príležitosťou pre menej trénovaných vytrvalcov či rekreačných bežcov, ktorí si chcú užiť maratónsku atmosféru v príjemnej spoločnosti. Počet štafiet je v tomto skúšobnom ročníku obmedzený na 10, čo znamená, že rýchla registrácia je kľúčová.

Tradičné disciplíny, ako sú maratón a polmaratón, si zachovávajú svoje postavenie s trasami, ktoré preveria fyzickú zdatnosť účastníkov. Maratónska trasa, dlhá 42 195 metrov, a polmaratónska trasa s dĺžkou 21 097,5 metra, ponúkajú bežcom výzvu s celkovým prevýšením 180 metrov, resp. 80 metrov. Obe trasy sú oficiálne premerané a vedú asfaltovými cestami, čo zabezpečuje pohodlný zážitok z behu.

Zaregistrovať sa online na toto bežecké podujatie je možné už od 1. marca online za zvýhodnené štartovné.

Viac informácií o podujatí je dostupných na webovej stránke Záhoráckého maratónu.


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci v Bratislave tesne prehrali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8.…

3D filamenty 2023