Už v blízkej budúcnosti budú môcť obyvatelia Senice a Skalice opäť v uliciach stretnúť špeciálne upravené autá spoločnosti Google. Ten totiž oznámil, že v rámci pravidelných aktualizácií svojej služby Street View bude znova mapovať aj tieto dve mestá na Záhorí.

foto Google

Street View je službou dostupnou na Slovensku od jesene 2012, ktorá umožňuje používateľom preskúmať ulice, mestá a pamiatky z pohodlia domova. Google pre tento účel využíva špeciálne upravené autá s kamerovou technikou na streche, ktoré sú schopné zhotovovať 360° panoramatické snímky. V úzkych alebo ťažko prístupných lokalitách, ako sú pešie zóny, sa využívajú prenosné kamerové systémy alebo dokonca motocykle a snežné skútre.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

Mapovacie aktivity na území Senice a Skalice, ako aj v ďalších častiach Slovenska, majú prebiehať v období od apríla do októbra tohto roku. Cieľom je doplniť, vylepšiť a aktualizovať obsah ponúkaný v Street View, aby zobrazoval aktuálne podoby miest a ich okolí. Ochrana súkromia je zabezpečená rozostrením tvárí, evidenčných čísiel vozidiel a iných citlivých údajov na záberoch, s možnosťou ďalšieho nahlásenia a odstránenia nežiaducich snímok.

Okrem Senice a Skalice sa Google chystá mapovať aj ďalšie mestá a regióny na Slovensku. Medzi ne patria Trnava, Dunajská Streda, Trenčín, Bánovce nad Bebravou, Považská Bystrica, Nitra, Šaľa, Nové Zámky, Levice, Komárno, Žilina, Bytča, Čadca, Ružomberok, Banská Bystrica, Banská Štiavnica, Zvolen, Brezno, Prešov, Bratislava, Spišská Nová Ves, Rožňava, Gelnica, Levoča, a Kežmarok.


.
Toto je čítané

Lávka na Stupavskej ulici v Malackách je vo výraznom sklze

Mesto Malacky podpísalo zmluvu na rekonštrukciu vyše desaťmetrovej pešej lávky ponad potokom…

Lakovanie a Pieskovanie