27-ročný slovenský hokejový reprezentant a rodák z Malaciek Patrik Koch si v noci zo štvrtka na piatok odbil premiéru v najlepšej hokejovej lige sveta NHL. Svoj prvý zápas odohral za Arizonu Coyotes. Klub s ním v lete minulého roka podpísala nováčikovský kontrakt. Patrik Koch bol v tom čase hráčom českého extraligistu HC Vítkovice Ridera.

foto Arizona Coyotes

Jeho debutovým zápasom sa stal súboj medzi domácou Arizonou a Minesotou Wild. Arizona prehrala 2:5. Patrik strávil na ľade 9 minút 20 sekúnd, mal jednu strelu na bránu a dostal trest 10 minút za účasť v šarvátke na konci zápasu. Hral v tretej obrannej formácii s Juusom Välimäkim.

Patrik prezradil webu NHL.com, že keď ho povolali do prvého tímu, bol práve v parku s deťmi. O výsledku zápasu povedal, že hoci výsledok nebol taký, v aký dúfali, stále to bol nezabudnuteľný deň. „Bol to splnený sen,“ povedal Patrik tesne po zápase. „Bol to sen, odkedy som bol malý chlapec, takže som sa cítil naozaj mimoriadne. Myslím si však, že sme mali šancu vyhrať, takže aktuálne mám zmiešané pocity.“

Hlavný tréner Arizony André Tourigny sa o debutantovi vyjadril pochvalne: „Bojoval a hral tvrdo. Svoje súboje jeden na jedného tiež zvládol. Prácu s pukom zbytočne nekomplikoval. Urobil dobrú robotu.“

Počas predchádzajúcich 47 zápasov v AHL za farmu Arizony menom Tucson Roadrunners získal 11 bodov za 1 gól a 10 asistencií. Defenzívne ladený obranca má v AHL bilanciu v hodnotení plus/mínus +2.

Plocha draka Knihy.Zahori

Patrik Koch nikdy neprešiel draftom NHL. Podobne ako Pavol Regenda pôsobiaci v Anaheim Ducks putoval do NHL priamo z Európy. V sezóne 2014/2015 sa do severoamerického hokeja pozrel v juniorských súťažiach za tímy Des Moines Buccaneers a Soo Eagles.

Koch je stabilnou súčasťou našej reprezentačnej obrany. Počas minuloročných majstrovstiev sveta pomohol tímu Craiga Ramseyho gólom a tromi asistenciami. V Arizone Coyotes pôsobí aj druhý Slovák Miloš Kelemen.

Zdroj: jh, malacky.sk


.
Toto je čítané

Futbal: Roman Hudec končí na pozícii asistenta trénera MFK Skalica

Roman Hudec končí na pozícii asistenta trénera MFK Skalica. Zápas s Trenčínom…

BM Salon EV