Futbalová sezóna je v polovici a mužstvo TJ Slavoj Moravský Svätý Ján zimuje v strede tabuľky. Predseda klubu Lukáš Emrich v rozhovore pre Záhorí.sk zhodnotil doterajší priebeh sezóny, prezradil plány na zimnú prestávku a načrtol ciele do jari.

Foto: Jozef Rusňák

“Zimujeme v strede tabuľky, naše výsledky sú kolísavé,” priznal Emrich. “Doma sa nám darí, vyhrali sme 5 zo 6-tich zápasov a inkasovali sme len 6 gólov. Na ihriskách súperov sa nám žiaľ nedarí. Vyhrali sme len v Petrovej Vsi, a 4 zápasy sme prehrali. Rozdiel spočíva v tom, že jednoducho doma sa nám hrá lepšie,” konštatuje.

Napriek kolísavým výkonom verí Emrich v potenciál tímu. “Veríme, že máme potenciál dosiahnuť lepšie výsledky v druhej časti sezóny. Plánujeme v zime posilniť káder. Zaujímajú nás posilnenia a preto sme sa rozhodli zabezpečiť hosťovanie Dominika Bartoša z Kostolišťa. Na druhej strane, do rakúskeho SV Ollersdorf odišli Kevin Bolf a Andrej Kafka. Aktuálne pracujeme na ďalších možných príchodoch,” hovorí Emrich odhodlane.

Pálfyovci Knihy.Zahori

Lukáš Emrich sa vyjadril aj k odchodu Kevina Bola: “Kevin sa rozhodol tak, ako sa rozhodol. Pri tomto prestupe ma viac mrzí nastavenie prestupov do zahraničia, kde hráč môže odísť bez akejkoľvek náhrady a materský klub nemá žiadne slovo. Preto som čakal aspoň na oslovenie zo strany SV Ollersdorf, čo sa však nestalo. Kevin bude chýbať, futbalovo sa mu darí a ja mu držím palce. Napriek individuálnym zmenám verím, že rozhodujúca bude súhra celého kolektívu.”

TJ Slavoj odohral už aj prípravné zápasy a konkrétne proti Veľkým Levárom podľahli 0:4 a proti Plaveckému Štvrtku zaznamenali výhru 4:3.

Pýtali sme sa aj na ciele, ktoré by chceli v Moravskom Svätom Jáne splniť v jarnej časti. Chceme vyhrať všetky domáce zápasy a vonku pozbierať viac bodov ako sme dokázali na jeseň,” dodáva na záver predseda futbalového klubu.

Prípravné zápasy

OŠK Plavecký Štvrtok 4:3
TJ Veľké Leváre 0:4
FK TJ Kúty 2:1
TJ Sokol Borský Mikuláš
FK Malé Leváre

Príchody

Dominik Bartoš, TJ Záhoran Kostolište
Milan Baláž, TJ Baník Brodské
Nikolas Kolesár, ŠK Závod
Róbert Galba, ŠK Závod
Michal Vrábel, TJ Baník Brodské
Gabriel Štefek, FC Sekule

Odchody

Viktor Kozárek, ŠK Závod
Andrej Kafka, SC Ollerfsdrof
Kevin Bolf, SC Ollerfsdorf
Alexej Kudoláni, ŠK Závod


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci v Bratislave tesne prehrali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8.…

3D filamenty 2023