Posledný zápas základnej časti Niké Handball extraligy prehrali HC Záhoráci v Nových Zámkoch najtesnejším rozdielom 32:33, keď o výsledku s najväčšou pravdepodobnosťou rozhodla úvodná desaťminútovka druhej časti.

foto Lucia Obžerová

To potvrdil aj tréner hostí Bojan Ćirić. „Pre fanúšikov to bol zaujímavý zápas, avšak poznačený množstvom technických chýb. V druhom polčase sme mali slabšiu desaťminútovú pasáž, počas ktorej si súper dokázal vytvoriť rozhodujúci náskok,“ uviedol po zápase tréner Záhorákov.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

Napriek tomu, že hráči zo Záhoria prehrávali v druhom polčase až o 8 gólov, napokon siahali aspoň po remíze. „V závere stretnutia sme síce mali príležitosti na skorigovanie výsledku, no chýbala nám odvaha ich premeniť. Chcel by som zablahoželať Novým Zámkom k zaslúženému víťazstvu a rozhodcom k bezchybnému výkonu počas celého zápasu,“ vrátil sa ešte k záveru zápasu tréner Záhorákov.

Už predchádzajúce výsledky v Niké Handball extralige rozhodli o tom, že jeho zverenci vo štvrťfinále narazia na obhajcu titulu z Považskej Bystrice. „Považská Bystrica je kvalitný súper, ktorého hlavnou devízou je dlhoročné súdržné jadro tímu. Navyše ich vedie jeden z najuznávanejších trénerov na Slovensku. Kombinácia týchto faktorov prináša ovocie v podobe výborných výsledkov,“ nešetril uznaním k nadchádzajúcemu súperovi 32-ročný tréner.

Napriek tomu, že súper je favorit, zbrane vopred neskladá. „Pred nami je štvrťfinálový zápas, ktorý sa odohrá o mesiac. Hráči teraz dostanú zaslúžené voľno na pár dní, po ktorom sa naplno pustíme do prípravy na tento dôležitý duel. Máme dostatok času na to, aby sme do detailov vypilovali našu stratégiu. Napriek tomu, že súper je favorit, v ich hre vidíme isté nedostatky, ktoré sa budeme snažiť zužitkovať vo svoj prospech. Hoci nás papierové predpoklady pasujú do role outsidera, súper bude musieť predviesť maximálny výkon, ak nás chce zdolať. Som si vedomý, že hádzanárska obec nepovažuje tento súboj za príliš atraktívny, no ubezpečujem vás, že všetkých prekvapíme. Máme ambíciu postúpiť do semifinále a urobíme maximum, aby sme tento cieľ naplnili. Našou taktikou bude stavať na rýchlosti, pohyblivosti a minimalizovaní technických chýb. Ak sa nám to podarí, máme reálnu šancu na úspech. Som presvedčený, že moji zverenci predvedú výkon na hranici svojich možností. V prípade, že by sa nám nepodarilo zvíťaziť, s pokorou prijmeme prehru, zablahoželáme súperovi a sústredíme sa na boje o ligový pohár, teda o 5. až 8. miesto,“ netajil odvážne ambície tréner Záhorákov.

Na záver ešte srbský tréner nezabudol zdôrazniť, že v klube zo Záhoria panuje výnimočná atmosféra. „Pri príležitosti konca hlavnej časti by som rád zdôraznil jednu dôležitú myšlienku – v športovom svete existujú kluby, ktoré svojím významom presahujú hranice bežného klubu. My sme hrdí na to, že patríme medzi nich. Som hrdí na všetkých našich priaznivcov, hráčov a členov realizačného tímu tu na Záhorí. Spoločne tvoríme jedinečnú komunitu, ktorá svojou súdržnosťou a odhodlaním prekonáva aj tie najťažšie prekážky. Napriek nepriaznivému výsledku v poslednom zápase ostávame jednotní a odhodlaní bojovať za naše farby aj naďalej,“ zhodnotil Ćirić situáciu v klube pred rozhodujúcimi stretnutiami v play-off, do ktorého sa klub zo Záhoria prebojoval prvýkrát vo svojej existencii.


.
Toto je čítané

Aktualizovaný cestovný poriadok vráti vlaky na trati Kúty – Šaštín Stráže

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) oznamuje, že od soboty 4. mája bude plnohodnotne…

BM Salon EV