Futbalisti Skalice prehrali v úvodnom kole skupiny o udržanie v Niké lige na domácej pôde s Banskou Bystricou 1:2.

foto mfkskalica.sk

Niké liga – 1. kolo skupiny o udržanie

MFK Skalica – MFK Dukla Banská Bystrica 1:2 (0:1)

Góly: 76. Krčík – 39. Veselovský, 54. Rymarenko
ŽK: Smékal, Krčík – Považanec
Rozhodovali: Ruc – Straka, Kuba

Skalica: Luksch – Krčík, Hradecký, Podhorin, Černek – Nagy, Hollý (59. Mášik) – Morong, Haša (79. Sobczyk), Gaži (59. Matejov) – Smékal

Banská Bystrica: Hruška – Pišoja, Mensah, Godál, Migaľa, Záhumenský (76. Marquinho) – Richtárech (81. Považanec), Veselovský (Slebodník), Hlinka – Rymarenko (90.+1. Ľupták), Polievka (81. Depetris)

Od úvodných minút stretnutiu neprial silný vietor, napriek tomu sa v prvom polčase hral zaujímavý futbal s viacerými dobrými príležitosťami na oboch stranách. Gól však dokázali streliť iba hostia.

Malacké pohľady Knihy.Zahori

V 4. minúte chcel využiť silu vetra Roman Haša a poslal vysokú loptu nad Hruškovu bránu, ktorá skončila nad brvnom. V tej istej minúte pekne prenikol po pravej strane do šestnástky Mário Hollý, jeho spätná prihrávka sa aj s prispením hosťujúceho obrancu dostala ku Gažimu, ale toho v prvej šanci zápasu vychytal Hruška a vyrazil jeho strelu nohou na roh.

V 9. minúte nepríjemne strieľal Veselovský, jeho pokus ale skončil nad brvnom. V 12. minúte strelu Polievku z uhla vyrážal domáci brankár Matěj Luksch. O dve minúty na to prišla veľká šanca hostí, keď po rýchlom brejku posúval Polievka v šestnástke loptu na Rymarenka, no jeho prízemnú strelu vyrazil nohou reflexívne Matěj Luksch.

V 17. minúte zápasu narobil Hruškovi problémy strelou Adam Morong. V 22. minúte sa po zlej rozohrávke domácich dostal k lopte Polievka, avšak tiesnený nedokázal dôraznejšie zakončiť. V 24. minúte po prihrávke Moronga prudko strieľal Adam Krčík, no len do stredu brány, kde bol pripravený Hruška a jeho pokus vyrazil na roh. Krátko na to centroval z ľavej strany Martin Černek a Daniel Smékal hlavičkoval z hranice jedenástky opäť len do rúk pripraveného Hrušku. V 36. minúte po rýchlej kombinačnej akcii Skaličanov po pravej strane dával loptu do päťky Krčík, na čo domáci avizovali hru rukou, ale penalta sa nepískala.

Plocha draka Knihy.Zahori

V 39. minúte sa hostia dostali do rýchleho protiútoku a z ľavej strany poslal loptu takmer cez celú šestnástku do päťky Záhumenský, Luksch na jeho prihrávku nedočiahol a Veselovský už nemal problém dopraviť loptu do prázdnej brány – 0:1. V 42. minúte sa do úniku dostal Polievka, ale tiesnený Oliverom Podhorinom poslal loptu nad bránu.

Prvý vzruch druhého polčasu prišiel v 54. minúte a bol z toho gól hostí. Brankár Luksch vybehol k lopte až pri postrannú čiaru, odkopával ju však do stredu poľa, kde sa k nej dostal Rymarenko, využil, že náš brankár sa nestíhal vrátiť a loptu poslal aj s prispením vetra do našej brány – 2:0.

V 60. minúte Skaličania potiahli rýchlu akciu po pravej strane, Morong centroval do šestnástky, k lopte sa dostal Roman Haša, ale v čistej šanci ho vychytal hosťujúci Hruška. V ďalších minútach duelu prišli dve strely Richtárecha, prvú Luksch vyrazil, druhá skončila vedľa ľavej žrde. V 76. minúte peknou strelou, ktorá zapadla k ľavej žrdi, znížil Adam Krčík na 1:2. V 84. minúte zahrával priamy kop zo strany Martin Nagy, ale k zakončeniu sa domáci nedostali. Hneď na to prišla veľká šanca striedajúceho Alexa Sobczyka, keď po centri z ľavej strany od Matejova pálil z voleja, avšak trafil len Hrušku na bránkovej čiare. V nadstavenom čase mali šancu ešte hostia, keď na dvakrát zakončoval Považanec, ale Luksch predviedol pekné zákroky – 1:2.

Zdroj: TASR, mfkskalica.sk


.
Toto je čítané

Hokej: Malačan Patrik Koch posilní reprezentáciu na majstrovstvách sveta

Rodák z Malaciek Patrik Koch posilní slovenskú hokejovú reprezentáciu na nadchádzajúcich MS…

Trnavské rádio Tak akorát 2024