Na zápas 15. kola hokejbalovej extraligy vycestovali Skaličania v sobotu do Ružinova, kde si vybojovali tri body a po čase opäť poskočili na prvé miesto tabuľky. Pomohla im k tomu aj prehra lídra na Považí.

foto Natii Doležílková

Leaders Ružinov – Hokejmarket Skalica 2:5 (0:0, 2:4, 0:1)

Góly: V. Solník 2, J. Martinusík 2, M. Miklík, M. Lukačovič, R. Válek
Vylúčení: 5:6 Presilovky: 1:1 Oslabenia: 0:0

Hokejmarket Skalica: 0. Dékány – M. Štepanovský, M. Fraňo, M. Čulen, R. Válek, M. Lukačovič, M. Holaza, D. Balát, J. Kaluža, J. Martinusík, M. Sobol, L. Olejník, D. Janáč, M. Miklík, D. Rábek.

Po bezgólovej 1. tretine neubehla po prestávke ani minúta a hostia išli do vedenia gólom reprezentanta Jara Martinusíka. Dlho sa však netešili, pretože hneď po buly bol vylúčený Štepanovský a domáci po 22 sekundách využili presilovku na strelenie vyrovnávajúceho gólu Solníkom, ktorý dokonca o chvíľu pri hre 4 na 4 poslal Ružinov do vedenia: 2:1. V 23. min. hrali presilovku aj hostia a Jaro Martinusík v čase, keď už vylúčenému skončil trest, vyrovnal na 2:2. Skaličania potom dostali krídla a Miklík s Lukačovičom ešte v 2. tretine pridali ďalšie dva góly: 2:4.

Macek Knihy.Zahori

V 3. tretine sa Hokejmarket zameral hlavne na pozornú obranu, na prekonanie ktorej domáci už recept nenašli. Naopak, v 43. min. po prihrávke Fraňa upravil výsledok na konečných 2:5 Martin Miklík.

Výsledky: Považská Bystrica – LG Bratislava 4:2, Vrútky – Vranov 3:4 pp, Košice – Pruské 8:1, Poprad – Nitra 4:1.

Program: 16. 3. Skalica – Vrútky (13.00)

zdroj hokejbal.sk

Článok vyšiel v partnerskom týždenníku Záhorák


.
Toto je čítané

Hokej: Malačan Patrik Koch posilní reprezentáciu na majstrovstvách sveta

Rodák z Malaciek Patrik Koch posilní slovenskú hokejovú reprezentáciu na nadchádzajúcich MS…

BM Salon EV