Na romantické miesto, kde budete mať chuť a možnosť stratiť sa v príbehoch, nemusíte mať vilu. Miesto pre váš vysnívaný čítací kútik môžete pokojne nájsť aj v maličkej garsónke.

ilustračné foto

Najdôležitejšia je správna pozícia

Umiestnenie čítacieho kútika je jednou z najdôležitejších volieb, ktorú pri jeho tvorbe urobíte. Samozrejme, pokiaľ máte obmedzený priestor a minimum volieb, rozhodovanie nebude nijako dlhé. Napriek tomu by ste sa mali snažiť, aby bol priestor čo najlepšie osvetlený . Optimálne je, ak je blízko pri okne a cez deň je na ňom dostatok prirodzeného svetla.

Nezabudnite ani na vhodnú lampu, ideálne so žiarovkou s nižšou intenzitou a žltým sfarbením, ktoré vám nepokazí kvalitný nočný spánok.

Ideálne je tiež nájsť v byte pokojné miesto, kde budete mať na čítanie maximum ticha. No a samozrejme ďalšia veľmi dôležitá vec je maximálne pohodlie v kresle alebo sedátku, ktoré vám bude robiť radosť a vyvolávať vo vás chuť na čítanie už pri obyčajnom pohľade naň.

Ako z miesta na čítanie vytvoriť romantický kútik, ktorý nebudete chcieť opustiť?

Už máte miesto a máte aj pohodlné sedenie, ktoré sa vám ani pre čerstvo povlečenú posteľ nechce opustiť. Ale čítací kútik môžete urobiť ešte kúzelnejší. Ako?

Zapojte svoje zmysly.

Doprajte si svoje obľúbené pitie a nechajte sa objímať aj hladkať dekou z mikroplyšu. Zapáľte si sviečku, napríklad tú, ktorá svojim zvukom pripomína drevo a vôňou vás prenesie, rovnako ako kniha, do exotických diaľok. K tomu všetkému nesmiete samozrejme zabudnúť ani na hrejivý pocit kakaa či čaju a už vám nič nezabráni prepadnúť snívanie.

Rozmaznávajte sa, pretože si to zaslúžite

Každodenný stres v práci, s deťmi, na cestách aj v MHD, povinností nad hlavu a vy už ani neviete, čo to nejaké čítanie je? STOP.

Takto ten život predsa žiť nejde. Zastavte sa. Vnímajte samú seba. Zistite, ako sa naozaj cítite.

Možno spoznáte, že aspoň polhodinovým odpočinkom pomôžete nielen sebe, ale aj všetkým, ktorí od vás závisia.

Doprajte si to najlepšie – pretože len tak budete môcť dať to najlepšie tým, na ktorých vám záleží. A že neviete ako začať? Nechajte sa inšpirovať na blogu MKLôžkoviny.sk .


.

3D filamenty 2023