Futbalisti Skalice vyhrali v druhom kole nadstavbovej časti Niké ligy v skupine o udržanie sa na pôde Trenčína 3:1. Všetky góly padli už v prvom polčase, víťazný na priebežných 2:0 strelil v 31. minúte Martin Černek.

foto mfkskalica.sk

Deviata Skalica má v tabuľke bezpečný osembodový náskok na desiate Košice. Pozíciu pred ňou je práve Trenčín, ktorý má napriek prehre o deväť bodov viac. Hostia vyhrali v jarnej časti premiérovo.

2. kolo nadstavbovej časti Niké ligy – skupina o udržanie sa

AS Trenčín – MFK Skalica 1:3 (1:3)

Góly: 39. Gajdoš – 13. Matejov, 31. Černek, 45.+2. Kukučka (vl.).
ŽK: Kmeť, Gajdoš, Emeka, Kozlovský – Sobczyk, Junas, Hollý, Smékal, Mášik.
Rozhodovali: Ziemba – Zemko, Košecký

Trenčín: Kukučka – Kmeť, Bondarenko, Stojsavljevič, Kozlovský – Bariš (88. Hájovský) – Ibrahim (46. Emeka), Gajdoš (84. Djerlek) – Chuhwak (46. Uchegbu), Kupusovič (69. Donkor), Sunday

Skalica: Junas – Krčík, Hrádecký, Podhorín, Černek – Nagy, Hollý – Morong (87. Haša), Sobczyk (62. Mášik), Matejov (63. Gaži) – Smékal (82. Ranko)

Tréner Skalice Pavol Majerník nemal k dispozícii zranených hráčov Maxa Thompsona, Jána Vlaska a Daviho Alvesa, no na lavičke sa objavil Yann Yao, ktorý sa cez týždeň vrátil na Slovensko. Do zápasu však ešte nezasiahol. Oproti predchádzajúcim zápasom urobil tréner aj obmeny v zostave, kde v základnej jedenástke nastúpili Alex Sobczyk a Róbert Matejov. Do brány sa po zranení ramena vrátil Martin Junas.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

Hneď v 1. minúte stretnutia vyskúšal domáceho brankára Alex Sobczyk, ktorého vysunul Morong. Domáci Kukučka ale loptu vyrazil na roh. Obrovská šanca Trenčína prišla v 7. minúte, po milimetrovom centri Bariša na Sundaya, ten však hlavou minul pravú žrď skalickej brány. Krátko na to prišla rýchla akcia Skaličanov, kedy Smékal spätnou prihrávkou našiel na hranici šestnástky Matejova, ktorý si ešte vylepšil pozíciu, ale zakončoval len do stredu brány na pripraveného Kukučku.

V 13. minúte Skalica otvorila skóre zápasu. Na svojej polovici rozbehol akciu Adam Krčík a lopta sa cez Alexa Sobczyka a Daniela Smékala dostala k úplne voľnému Róbertovi Matejovi, ktorý z hranice šestnástky ľavačkou prepálil Kukučku na 0:1. Druhá obrovská príležitosť Trenčína prišla opäť po centri z pravej strany do šestnástky od domáceho Gonga, ktorý našiel spoluhráča pred bránou, ale jeho hlavičku Martin Junas vytlačil na brvno. V 24. minúte strieľal Gajdoš zo šestnástky vedľa ľavej žrde.

V 31. minúte Skaličania zvyšovali, keď prišla podobná situácia ako pri prvom góle. Tentokrát akciu rozbiehal Martin Nagy, lopta sa cez Mária Hollého dostala k Róbertovi Matejovi, ktorý hru preniesol na Martina Černeka a ten krásnym gólom z voleja zvýšil na 2:0. V 36. minúte sa z ľavej strany rýchlostne presadil domáci Sunday, poslal spätnú prihrávku na Kupusovića, ktorého tutovku zneškodnil Martin Junas.

foto mfkskalica.sk

O pár minút neskôr sa po rohu Trenčína dostali hostia do rýchleho brejku, ktorý potiahol Adam Morong. Na bránu domácich postupoval sám, no jeho strela skončila nad bránou. V 39. minúte sa z ľavej strany dostal až do šestnástky Kupusović, ktorý poslal spätnú prihrávku na Gajdoša a ten nemal problém znížiť na 1:2.

V 45. minúte poslal pekný zatočený center na hranicu päťky Matejov, loptu hlavou minul Smékal a skončila tak tesne vedľa pravej žrde. V nadstavenom čase sa z pravej strany presadil individuálne Adam Morong, ktorý poslal prudkú loptu na prednú žrď a tá aj s prispením Kukučku skončila v bráne – 1:3.

Macek Knihy.Zahori

V druhom polčase skalickí futbalisti dobrou hrou držali Trenčanov ďalej od brány a nepúšťali ich do žiadnej vyloženej šance. Rovnako si však ani oni nevytvorili žiadnu vyloženú šancu. Zápas sa s pribúdajúcim časom pritvrdzoval. V 49. minúte prišiel zákrok domáceho Emeka, ktorý trafil lakťom do tváre Hollého, ale miesto červenej uvidel od hlavného rozhodcu len žltú kartu. V 78. minúte prišla jediná výraznejšia šanca domácich, keď Donkor hlavou zakončoval tesne nad brvno. V 89. minúte vyslal prudkú strelu na bránu Kmeť, ale Junas vytiahol výborný zákrok a následne hostia loptu upratali do bezpečia. Posledný pokus Trenčína bol po priamom kope z ľavej strany, ale skalický gólman opäť dobre zakročil.

Zdroj: TASR, mfkskalica.sk


.
Toto je čítané

Futbal: Roman Hudec končí na pozícii asistenta trénera MFK Skalica

Roman Hudec končí na pozícii asistenta trénera MFK Skalica. Zápas s Trenčínom…

Trnavské rádio Tak akorát 2024