V jarnej časti futbalisti MFK Skalica stále čakali na prvé víťazstvo, ktorého sa napokon dočkali v 2. kole nadstavbovej časti, keď zdolali Trenčín na ich pôde s výsledkom 1:3. U súpera podali kompaktný výkon s dobrý riešením brejkových situácií, vďaka čomu si domov odvážali tri cenné body. Jeden z gólov strelil aj obranca Martin Černek, bol to jeho prvý gól v lige.

foto mfkskalica.sk

„Konečne sme hrali to, čo sme chceli. V obrane sme boli silní, zabezpečovali sme navzájom jeden druhého a vychádzali nám rýchle protiútoky, z ktorých sme dávali góly, takže pre nás zaslúžené víťazstvo a dôležité body,“ zhodnotil obranca Martin Černek.

Práve jeden z kľúčových gólov v zápase padol aj z kopačky Martina Černeka, ktorý tak zaznamenal svoj prvý ligový gól. V 31. minúte rozohral akciu na polovici Skalice kapitán Martin Nagy, ktorý cez Mária Hollého a Róberta Matejova posunul loptu až k Martinovi Černekovi a ten krásnym volejom zvýšil vedenie na 2:0.

Záhorácke rádio 2024 01

„Bol to môj prvý ligový gól, takže som veľmi rád, že padol práve v tomto zápase a dopomohol nám k víťazstvu,“ povedal po zápase Martin Černek s úsmevom na tvári. A aké pocity prežíval po tomto góle?

„Bol som vo veľkej eufórii, nevedel som, čo mám robiť, kam mám skôr utekať, ale hneď na to som sa musel prepnúť a znova sa sústrediť na hru. Bol ešte dlhý čas do konca zápasu, takže tu nebol nejaký priestor na oslavy,“ pokračoval Maťo Černek.

V zápase s Trenčínom mal nepríjemného protivníka v podobe domáceho dynamického Gonga. „Je náročné hrať zápas na takéhoto hráča, no pozeral som si aj individuálne nejaké videá a dal som si na neho pozor. Myslím si, že za ten polčas, ktorý bol v hre, neurobil nič také, z čoho by nás výraznejšie ohrozil, takže si myslím, že som túto náročnú úlohu zvládol,“ pokračoval 29-ročný obranca.

Víťazstvo pred reprezentačnou prestávkou nepochybne pomohlo k lepšej nálade v tíme. „V kabíne to bolo náročné obdobie plné nevydarených výsledkov. Mali sme hlavy trochu zle nastavené, ale dokázali sme sa s tým vysporiadať. Počas týždňa sme sa nastavili trochu inak, napokon to bolo vidieť aj v samotnom zápase. Pre nás sú to tri dôležité body, pretože do konca sezóny nás čaká ešte dosť zápasov a o ničom ešte nie je rozhodnuté. Verím, že nám toto nastavenie v hlavách zostane a budeme takto pokračovať aj ďalej.“

Po reprezentačnej prestávke čaká Skaličanov domáci duel proti Michalovciam, ktoré sa v posledných troch kolách naladili na víťaznú vlnu a sú v laufe. Od súpera delí futbalistov MFK Skalica aktuálne delí desať bodov.

„Tento zápas pre nás bude dôležitý a musíme ho zvládnuť. Chceme získať body doma, pretože hlavne v domácom prostredí by sme mali bodovať a potrebujeme čo najviac fanúšikov na tribúnach, aby nás v zápase motivovali a hnali k dobrému výsledku,“ uzavrel Martin Černek.

Zdroj: mfkskalica.sk


.
Toto je čítané

Futbal: Trenčania ukončili skalickú sériu bez prehry

Futbalisti AS Trenčín zvíťazili v sobotnom zápase 7. kola nadstavbovej časti Niké…

3D filamenty 2023