Jar prináša šancu na osobnú a vzhľadovú premenu. Sama príroda sa mení a tak je ideálny čas sa zamerať aj na seba. Nemusíte sa meniť od hlavy po päty, stačí sa zamyslieť, ako sa naladiť na teplejšie počasie, dlhšie dni a vykúzliť si lepšiu náladu. S nami to zvládnete, stačí sa nechať inšpirovať.

ilustračné foto

Vytiahnite pančucháče

Síce už to vyzerá, že je počasie krásne a teplé, ale zatiaľ iba za oknami. Nenechajte sa nachytať popoludňajšími lúčmi slnka a oblečte sa tak, aby vás neprekvapilo premenlivé počasie. Svrbia vás už prsty a chcete si obliecť vaše obľúbené šaty alebo plátené nohavice? Povolajte do služby staré dobré pančucháče .

Pančuchy vás zahrejú av prípade dlhej sukne alebo tenkých nohavíc dokážu byť prekvapivo diskrétne. Kto iný ako vy, sa dozvie, že pod ľahkými nohavicami skrývate teplé pančuchy? Nikto! A preto to využite a vráťte sa do detských rokov, kedy vás do nich obliekali rodičia, aby vám bolo teplo. Týmto spôsobom už teraz znosíte ľahšie kúsky a pritom nezmrznete.

Chce to kvalitné slnečné okuliare

Slniečko vykukuje oveľa častejšie a začína byť deň čo deň silnejší. Preto nezabudnite na kvalitnú ochranu očí, nech nemusíte riešiť zaslzené a podráždené oči. Časté žmúrenie navyše môže viesť k prehĺbeniu vrások medzi obočím, čo asi nie je to, čo si prajete. Pri výbere slnečných okuliarov sa zamerajte na ich vlastnosti a uvedenú ochranu. Dajte si pozor na podozrivo lacné modely, často ponúka iba zatmavené sklá a nič iné. Dôležité je, aby minimálna hodnota UV filtra dosahovala aspoň 400. Do auta zvoľte okuliare s polarizačnou úpravou pre ostré videnie bez agresívnych odleskov.

Jarné farby a farba roka

Jar volá po jemných farbách – lila, baby blue, baby pink, sage green, žlté, lososové, … Skúste sa zbaviť tmavých farieb a oblečte veselé farby. Nemusíte obmeniť celý šatník, stačí len pár kúskov, s ktorými rozbijete inak monotónny outfit.

Chcete vyskúšať trend na rok 2024? Stačí nájsť oblečenie a doplnky vo farbe roku – peach fuzz. Ako vyzerá Peach Fuzz? Je to farba broskyňového páperia, niečo medzi jemne ružovou a oranžovou. Nie je príliš divoká a na jar sa hodí úplne perfektne. Pomerne ľahko sa aj kombinuje s tmavšími odtieňmi ako je tyrkysová, malinová alebo tehlová.

Zmeňte parfém

V zime frčí korenie. V kuchyni, nápojoch, ale aj parfémoch. Prehrieva skrehnuté telo a myseľ. Lenže jar už je teplejšia a ťažké korenie môže byť príliš dusivé a nepríjemné. Vymeňte svoj aktuálny parfém za nejaký jemnejší. Ideálne sú kvety, ovocie, tráva alebo vodné zložky. Stúpajúce teploty týmto vôňam svedčia a nádherne sa rozvonia a pritom nikoho neurazia, naopak skôr nadchnú.

Nebojte sa lícenky

A všetko uzavrieme líčením. Líčenie je na tom podobne ako parfémy. Aj tu je vhodné ľahko ubrať a skúsiť veselšie farby. Vyššie teploty si žiadajú slabšiu vrstvu make-upu. Najlepší spôsob, ako to dosiahnuť, sú rôzne BB a CC krémy a skin tinty. Dajú sa pohodlne vrstviť a tak nie je potrebné ihneď vytvoriť najvyššie krytie, ale postupne pridávať a riadiť sa tým, kde krytie práve potrebujete.

Možno sa vám hodí krytie na tvárach, ale na čele a brade stačí kvapôčka pre zjednotenie farby. Nebojte sa experimentovať a skúšať, čo vyhovuje vám a vašej pleti. Nechcete si kupovať nový výrobok? Zmiešajte make-up s krémom a vytvorte si vlastný ľahší variant. Možno budete musieť skúsiť rôzne pomery alebo krémy, ale veríme, že na to prídete.

Zamyslite sa, čo s vašou pleťou robí slniečko než sa opálite? Ľahko vás sfarbí do červena. A preto je vhodné na tváre a nos používať jemné broskyňové, červené a ružové lícenky. Pôsobí to, ako keby vás pobozkali tie najopatrnejšie slnečné lúče. Tento trend nanášania tvárenky cez lícne kosti a nos pôsobí mladistvo a pristane takmer každému.


.

Trnavské rádio Tak akorát 2024