Cerová má za sebou jesennú časť 7. ligy Obfz Senica s balancom striedavých výsledkov. Na domácej pôde dominovali, no vonku ich trápila slabá koncentrácia, čo ich stálo body. Tréner Královič je s umiestnením v strede tabuľky zatiaľ opatrne spokojný a verí, že v jarnej časti mužstvo tieto nedostatky napraví.

“Pred sezónou sme si stanovili určité ciele, ale až koniec nám ukáže, či sme ich splnili. Momentálne nie sme úplne spokojní, ale veríme, že v jarnej časti napravíme chyby z jesene,” hovorí Roman Královič.

Mužstvo sa vyhýbalo vážnym zraneniam, čo je veľké pozitívum. “Futbal je kontaktný šport, takže drobné zranenia sa vyskytujú. Našťastie sa nám vyhýbali vážnejšie zranenia a tak som nemusel riešiť dlhodobú absenciu hráčov,” dodáva Královič.

Cerová je na domácom ihrisku veľmi silná , ale vonku sa jej toľko nedarí. Na domácom ihrisku stratili len so Sobotišťom. Vonku však vyhrali len jeden zápas. Prečo sa doma tak darí a vonku je to naopak? Doma chceme súpera dostať pod tlak a hráme viac ofenzívne. Vonku sa nám nedarí udržať koncentráciu počas celého zápasu, čo nás stojí body,” vysvetľuje tréner.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

Medzi najlepšie zápasy jesene patrili domáce vysoké víťazstvá nad Petrovou Vsou a Rohovom. V oboch zápasoch sme dominovali a predviedli sme kvalitný výkon. Za najhorší vyberám zápas v Štefanove, kde nás súper predčil vo všetkých atribútoch,” konštatuje Královič.

Zimná príprava FK Cerová bude prebiehať v domácich podmienkach a mužstvo odohrá aj sériu prípravných zápasov. Budeme sa venovať kondícii a herným variantom. V prípravných zápasoch sa stretneme s Borským Sv.Jurom, Sekulami, Kostolným, Kunovom a Lakšárskou N.Vsou,” informuje Královič.

V mužstve sa očakávajú len malé pohyby. Mužstvo by tak malo zostať v nezmenej podobe oproti jesennej časti. Do mužstva sa po malej pauze vrátil Zdeněk Švejda a na hosťovanie do Sekúl má namierené Denis Badáň,” hovorí Královič.

Hlavným cieľom pre jarnú časť sezóny je zlepšenie hry vonku a umiestnenie v TOP 3. “Prvým cieľom je získať na jar u súperov viac bodov. Druhým cieľom je umiestnenie v TOP 3 a tretím je udržanie si domácej neporaziteľnosti,” uzatvára Královič.

Príchody

Dávid Strapko, TJ Spartak Stráže

Odchody

Denis Badáň, FC Sekule
Martin Sýkora, ŠK Záhorák Plavecký Mikuláš
Adam Hrebeň, ŠK Záhorák Plavecký Mikuláš
Tomáš Olah, TJ Družstevník Osuské
Miroslav Hlavatý, TJ Družstevník Hradište pod Vrátnom
Michal Kubisa, TJ Tatran Jablonica
Bohuslav Vach, TJ Družstevník Prietrž
Peter Horňák, FK Čáčov 1933

Priateľské zápasy

Borský Svätý Jur, Sekule, Kostolné, Kunov, Lakšárska Nová Ves


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci v Bratislave tesne prehrali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8.…

BM Salon EV