V mesiacoch marec a apríl prezentuje svoju tvorbu vo Vitríne výtvarného umenia v skalickom Dome kultúry výtvarník Jozef Chrena, ktorý žije a tvorí v Moravskom Svätom Jáne. Informuje o tom mesto Skalica na sociálnej sieti.

foto Mesto Skalica

Jozef Chrena je členom Klubu výtvarníkov v Skalici už od roku 1994. Od roku 2007 je členom Združenia výtvarných umelcov západného Slovenska a Zwiazku artistov Poľska.

Malacké pohľady Knihy.Zahori

Autor je známy svojimi krajinomaľbami, ktorým sa intenzívne venuje od roku 1982. Priamo v teréne vznikajú realistické koncepcie dedinských zákutí, mestských uličiek, či iné prírodné scenérie v rôznych kútoch sveta i Slovenska.

Pracuje špachtľovou technikou olejom a akrylom, ale i rudkou a akvarelom. Najviac si cení samostatnú výstavu v roku 2010 v Bohemian National Hall v New Yorku.

foto Mesto Skalica

Za jeho umeleckú činnosť mu bola v roku 2008 udelená Cena župana VÚC Trnava, za úspešnú reprezentáciu vo výtvarnom umení doma i v zahraničí mu bola v tom istom roku udelená Pocta a medaila riaditeľa Národného osvetového centra v Bratislave a v roku 2016 bola autorovi udelená Strieborná medaila Hipolita Cegielskiego / Poľsko/ .

Zdroj: Mesto Skalica


.
Toto je čítané

Krojová hodová zábava v Borskom Svätom Jure

Záujemcovia o tradičnú kultúru sú pozvaní na krojovú hodovú zábavu, ktorá sa…

BM Salon EV