Na hasičskú stanicu v Kútoch bol v piatok 15. júla o 18:09 hod. nahlásený požiar nákladného auta na štátnej ceste č.III/002027 medzi obcami Šaštín-Stráže a Kuklov, okres Senica, ktorý viezol textil a iný horľavý materiál.

Na miesto udalosti boli vyslaní traja príslušníci HaZZ s technikou MB Vario. Po príjazde na miesto požiaru malo vozidlo Iveco Eurocargo plameňom zachvátený celý úložný priestor a horel náklad na povrchu po celej ploche. Na likvidáciu požiaru bol nasadený vysokotlaký prúd ťažkej peny. Okrem toho bola chránená aj kabína vozidla, ktorá nebola požiarom zasiahnutá.

Na základe vyžiadania veliteľa zásahu bola vyslaná aj jednotka HaZZ z hasičskej stanice v Senici. Po príchode štyroch príslušníkov s technikou Iveco Trakker pokračovali hasebné práce pomocou dvoch „D“ prúdov a vysokotlaku. Vozidlo aj s nákladom bolo po likvidácii požiaru odovzdané majiteľovi. Po ukončení zásahu o 21:18 hod. sa jednotky o vrátili na základňu. Škoda vzniknutá požiarom bola vyčíslená na 25 000.- €. Uchránené hodnoty predstavovali 15 000.- €. Príčinou vzniku požiaru bol skrat na elektroinštalácii vozidla.

Ivan Peťko


.
Toto je čítané

Seničania podpisujú petíciu proti prevádzke na spracovanie plastového odpadu

Petíciu proti podnikateľskému zámeru spoločnosti SETECO, s. r. o. vybudovať v Senici…

BM: Ustekana sobota