Vody z verejného vodovodu sa obyvatelia Duboviec dočkali po asi 20 rokoch snaženia. Obec má dnes len 625 obyvateľov a Bratislavská vodárenská spoločnosť prípojku na verejný vodovod priviedla ku každému z 233 domov. Možnosť pripojiť sa na nový vodovod však všetky domácnosti nevyužijú…

ilustračné foto 123rf.com

Viacerí obyvatelia Duboviec budú aj naďalej piť vodu z vlastnej studne. Mnoho obyvateľov našej obce je už vo vyššom veku. Poplatok za pripojenie vo výške 300 eur plus ďalšie náklady na prívod vody z nového zdroja je pre mnohých vysokou investíciou. Samozrejme, čakali by ich aj pravidelné mesačné poplatky za dodávku vody,” hovorí starosta obce Filip Tokoš.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

Minulý štvrtok (14.3.), kedy investor vodovod spúšťal mala obec na stole 55 žiadostí o pripojenie. „Myslím si, že na verejný vodovod sa pripojí asi polovica domácností a ostatné zostanú pri vlastnom zdroji vody. Žiaľ, jej kvalita zrejme nebude vždy vyhovujúca. Väčšinou ide o studne hlboké 4-5 metrov, a teda možno predpokladať, že voda v nich je povrchová. Rozbory takejto vody si ľudia pravidelne robiť nedávajú. Možnosť pripojenia na verejný vodovod privítali najmä domácnosti v časti Vidovany, kde voda v studniach chýbala a rodiny, ktoré sa nasťahovali do nových rodinných domov postavených v tejto lokalite,” dodáva starosta.

Článok vyšiel v partnerskom týždenníku Záhorák


.
Toto je čítané

V Rohožníku nahlásili bodné poranenia u viacerých osôb, jeden muž je mŕtvy

V bytovom dome v Rohožníku v okrese Malacky nahlásili bodné poranenia u…

3D filamenty 2023