Pamätáte si ešte na vtipné cestovateľské príhody, písané v skalickom dialekte, ktoré pred rokmi na stránkach Záhoráka pravidelne publikoval Dušan Krivský? Ak ste patrili k jeho fanúšikom a týždeň čo týždeň netrpezlivo čakali na nový príbeh, máme pre vás skvelú správu: už v najbližších dňoch vyjde nová kniha, ktorá bude práve tieto veselé príhody obsahovať.

Dušan Krivský je lokálpatriot, ktorý dlhé roky pracoval ako advokát. K jeho koníčkom patrili šport a cestovanie, nepriateľmi boli lenivosť a moderné technológie, čo mu v podstate zostalo dodnes. Mnohé naznačuje i jeho motto na obálke knihy, v ktorom čitateľom radí: „Cvičte, behajte, chodte, lyžujte, športujte dokát možete. Ono to nepújde furt…“

Malacké pohľady Knihy.Zahori

Nová kniha tohto svojrázneho autora nesie názov Labutí píseň. Prečo? „Lebo labuť zaspívá a umre. A ja už na tú píseň též mám roky.” Mnohí priaznivci osobitého humoru Dušana Krivského vedia, že Labutí píseň nie je jeho prvotinou: kníh na konte má viacero, pričom jeho Blb nového typu, v ktorom popísal svoje obavy z nadvlády internetu a ľudskej lenivosti, sa stal víťazom ankety Kniha Záhoria 2013. Nuž a Labutí píseň môže na rovnaké ocenenie pokojne ašpirovať v budúcej ankete.

Čitatelia nájdu v tejto knihe krátke a vtipné cestovateľské postrehy z rôznych kútov sveta, uverejňované v Záhoráku v rokoch 2012 až 2017. Tešiť sa môžu na 235 strán zaujímavých príbehov, doplnených 117 farebnými fotografiami. Texty zachytávajú cestovateľské zážitky z 23 štátov sveta, spomeňme napr. Laos, Kambodžu, Vietnam, Škandináviu, Taliansko, Španielsko, či Rusko, ktoré Dušan Krivský precestoval Transsibírskou magistrálou.

Kniha Labutí píseň vychádza v Tlačiarni Durlák v náklade 500 kusov a kúpiť si ju bude možné priamo u autora.

Článok vyšiel v partnerskom týždenníku Záhorák


.
Toto je čítané

Mesto Senica oceňovalo osobnosti kultúry

Na základe nominácií verejnosti a kultúrnych a vzdelávacích inštitúcií ocenili v Senici…

Lakovanie a Pieskovanie