V uliciach Malaciek sa stále niečo deje a v rámci rozbehnutých projektov už sú badať viditeľné zmeny. Prinášame niektoré postrehy z centra mesta.

foto N. Jánošová, malacky.sk

Samoobslužný servis bicyklov pri Dérerke

V rámci cyklotrás v Malackách pribúdajú vo verejnom priestore aj rôzne vychytávky pre cyklistov. Jednou z nich je samoobslužný stojan na servis bicyklov, kolobežiek, kočíkov či vozíka. Nachádza sa priamo pred budovou ZŠ Dr. J. Dérera pri stojanoch na bicykle. V rámci cyklotrás pribudnú v meste aj ďalšie takéto servisné stojany, ale napríklad aj nabíjačky na bicykle.

Plocha draka Knihy.Zahori

Dérerka opravuje plot

Plot okolo Základnej školy Dr. J. Dérera si pýtal rekonštrukciu už nejakú dobu. Finančné možnosti školy to dovolili až teraz. Opravujeme obvodový múrik, v prednej časti areálu nainštalujeme nové kovové polia, vymeníme bránu i bránku, doplníme zeleň. Opravu realizujeme jednak z estetických dôvodov, a tiež sa usilujeme zvyšovať zabezpečenie školy,“ prezradila riaditeľka ZŠ Dr. J. Dérera Katarína Habová.

foto N. Jánošová, malacky.sk

Nový priechod pre chodcov

Okolo Dérerky je noviniek naozaj požehnane. Dôvodom je najmä budovanie cyklotrás v jej okolí, a to hneď z dvoch smerov (od Námestia SNP a od Mierového námestia). Pred školou vznikol nový priechod pre peších, cyklistov a kolobežkárov. Priechod má oddelené pruhy: samostatný pre chodcov a samostatný pre cyklistov a je osvetlený. Nachádza sa pred školou, preto môže byť v istých časoch v rámci dňa naozaj rušný. V blízkosti tohto úseku sa nachádzajú aj ďalšie dva priechody, ktoré sú v ranných hodinách pod dohľadom mestských policajtov. Chodník, ktorý bude prislúchať k tomuto priechodu zo strany od Veľkomoravskej ulice, sa bude budovať v nasledujúcich týždňoch. Ešte predtým zmizne veľký betónový stĺp, ktorý je hneď pri priechode.

foto N. Jánošová, malacky.sk

Zdroj: malacky.sk, N. Jánošová


.
Toto je čítané

Lávka na Stupavskej ulici v Malackách je vo výraznom sklze

Mesto Malacky podpísalo zmluvu na rekonštrukciu vyše desaťmetrovej pešej lávky ponad potokom…

3D filamenty 2023