Krajskí poslanci sa v stredu (27.3.) stretli na 11. riadnom zasadnutí Zastupiteľstva Trnavského samosprávneho kraja. Prvýkrát v rámci aktuálneho funkčného obdobia zasadali mimo Úradu TTSK, a to v priestoroch zámku v Holíči. Poslanci schválili nové investičné aktivity v okrese Skalica i predloženie žiadostí o nenávratné finančné príspevky na realizáciu ďalších projektov. Zároveň odobrili poskytnutie prostriedkov z dotácií medzi organizácie, obce a mestá, pričom sa v kraji zrealizuje dokopy 416 projektov.

foto TTSK

„Po dlhšej prestávke sme sa opäť rozhodli obnoviť tradíciu výjazdových zasadnutí župného zastupiteľstva, tentokrát v Holíči. Súčasťou schváleného rozpočtu sú aj projekty na Záhorí, ktoré plánujeme zrealizovať. Ide napríklad o vybudovanie multifunkčného ihriska v areáli Gymnázia Františka Víťazoslava Sasinka v Skalici, na Spojenej škole v Holíči zrekonštruujeme strechu a zabezpečíme debarierizáciu. Už čoskoro nás čaká aj potrebná rekonštrukcia mosta ponad Chvojnicu pri Holíči, ktorú rozbehneme po zrealizovaní verejného obstarávania,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič s tým, že obnovou prejde aj kilometrový úsek cesty III. triedy cez obec Petrova Ves smerom na Letničie.

Macek Knihy.Zahori

Župa je úspešným žiadateľom o prostriedky z Plánu obnovy a odolnosti pre prvú časť projektu deinštitucionalizácie Domova sociálnych služieb v Medveďove, pričom zastupiteľstvo tentokrát schválilo predloženie žiadosti o prostriedky z rovnakého programu na pokračovanie projektu (Medveďov II.). Cieľom je vybudovať zariadenie podporovaného bývania s kompletne bezbariérovými bytovými jednotkami.

Ako ďalej hovorí vicežupanka Veronika Buc: „Som rada, že sa v župnom zozname investícií do rozvojových aktivít v okrese Skalica nachádzajú aj projekty, ktoré skvalitnia sociálnu starostlivosť. V Zelenom dome v Skalici zrealizujeme nadstavbu pavilónov, vďaka čomu rozšírime kapacitu tohto zariadenia sociálnych služieb. Zároveň na dnešnom zastupiteľstve boli poslancom predložené nové návrhy projektov a som rada, že prešli jednohlasne. Modernizáciou prejde Domov dôchodcov a Domov sociálnych služieb v Holíči a zároveň sa Trnavská župa bude finančne spolupodieľať aj na modernizácií gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia Fakultnej Nemocnice AGEL v Skalici.“

Pálfyovci Knihy.Zahori

Ďalšia žiadosť o nenávratný finančný príspevok sa týka zvýšenia energetickej hospodárnosti budov Spojenej školy Gyulu Szabóa v Dunajskej Strede. Prispeje to k zníženiu nákladov školy na vykurovanie a osvetlenie priestorov.

Krajskí poslanci schválili aj dotácie určené pre organizácie, obce a mestá. Zastupiteľstvo podporí 107 projektov obcí a miest v celkovej sume 150-tisíc eur a 309 projektov organizácií v celkovej výške 450-tisíc eur.

Zdroj: TTSK


.
Toto je čítané

BSK opravuje most medzi Zohorom a Lábom

Správa ciest Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) zahajuje opravné práce na moste cez…

BM Salon EV