Spoločnosť Volkswagen Slovakia oznámila nábor špecialistov s elektrotechnickým vzdelaním. Nové pracovné miesta a zvýšený dopyt po kvalifikovanej pracovnej sile zabezpečili nové projekty, na ktorých najväčší súkromný zamestnávateľ v krajine práve pracuje. 

„Vývoj v automobilovom priemysle so sebou prináša čoraz vyššie nároky na kvalifikovanú pracovnú silu. V našom odvetví ide najmä o ľudí s elektrotechnickým vzdelaním,“ uviedol Zlatko Uhlík, vedúci oddelenia HR Business Partner / Klientske centrum vo Volkswagen Slovakia. Týchto zamestnancov potrebuje podnik v súvislosti s údržbou, nastavovaním a starostlivosťou o tisícky robotov, automatizačnú a manipulačnú techniku, ale aj pri tzv. oživovaní a nastavovaní funkcionalít vyrobených vozidiel, ktoré sú čoraz sofistikovanejšie a softvérovo náročnejšie. 

Macek Knihy.Zahori

Volkswagen Slovakia hľadá kvalifikovaný personál prioritne na Slovensku. Okrem ukončeného stredoškolského vzdelania s elektrotechnickým zameraním patrí medzi požiadavky na uchádzačov aj ovládanie slovenského jazyka. Všetci noví zamestnanci sa zaúčajú v moderných tréningových centrách v jednotlivých prevádzkach s technológiami, s ktorými sa následne stretávajú aj priamo na pracovisku. 

V podniku s vyše 30-ročnou históriou, v ktorom pracuje takmer 60 % zamestnancov viac ako desaťročie, ponúkajú nadpriemerné odmeňovanie a benefity. „Naša spoločnosť je dlhodobo spoľahlivým partnerom tisícok zamestnancov. Dokazujú to aj uplynulé krízové roky, počas ktorých sme zachovali 13. aj 14. plat, ako aj odmenu za hospodárske výsledky. Zároveň sme dorovnávali výšku tarifných tried do úrovne skutočne dosiahnutej medziročnej miery výšky inflácie za príslušný kalendárny rok. Na benefity pre zamestnancov vyplatíme každoročne viac ako 20 miliónov eur,“ dodal Zlatko Uhlík.

Volkswagen Slovakia, ako aj zamestnávateľské združenia a ďalšie organizácie však dlhodobo upozorňujú na nedostatok kvalifikovanej sily na Slovensku. „Situácia na trhu práce je v oblasti zamestnávania špecialistov na elektrotechnické a elektromechanické pozície v automobilovom priemysle mimoriadne napätá. Svedčí o tom aj záujem o túto prácu. Zatiaľ čo v roku 2023 firmy hľadali tieto pozície viac ako 8000-krát, tak priemerný počet reakcií bol len 5 uchádzačov o prácu,“ uviedol Martin Menšík, riaditeľ komunikácie a vzťahov Alma Career Slovakia, prevádzkujúceho portál profesia.sk.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

Spoločnosť Volkswagen Slovakia dlhodobo investuje do vzdelávania pracovnej sily. Potvrdzujú to aj slová Andreja Lasza, generálneho sekretára Asociácie priemyselných zväzov a dopravy: „Volkswagen Slovakia a jeho Duálna akadémia sa môžu pochváliť štatútom nadpodnikového vzdelávacieho centra pre automobilový priemysel, strojárstvo, elektrotechniku a automatizáciu. Toto špičkové centrum pomáha riešiť nedostatok kvalifikovaných pracovníkov v slovenskom priemysle. Na Slovensku máme len dve takéto centrá a Duálna akadémia bola prvým z nich. Spoločnosť Volkswagen tak aktívne prispieva k odbornej výchove mladej generácie, ako aj dodatočnému vzdelávaniu nových zamestnancov, ktorým chýbajú potrebné odborné zručnosti.“ 

Aktuálne voľné pozície v bratislavskom závode Volkswagen Slovakia vyžadujúce elektrotechnické vzdelanie:

  • technik nastavovania zariadení (SŠ)
  • autoelektrikár (SŠ)
  • špecialista údržby s elektrotechnickým vzdelaním (SŠ)
  • mechanik na oddelenie údržby (SŠ)
  • analytik elektronických systémov vozidiel (VŠ)

Prehľad všetkých voľných pozícií na profesia.sk.


.
Toto je čítané

Medzi Stupavou a Lozornom zrazilo auto tancujúceho chodca

Medzi Stupavou a Lozornom došlo v stredu (24. 4.) večer k zrážke…

BM Salon EV