Mesto Malacky a O. Z. Pohybovňa spolupracujú na projekte nového parkúrového ihriska. Bude sa nachádzať v lokalite Domky na Bernolákovej ulici, vedľa nového detského ihriska a do mesta prinesie novú dimenziu aktívneho oddychu a športu. Projekt podporilo Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie sumou 50-tisíc eur.

ilustračné foto Envato Elements / mstandret

Filozofia parkúru vychádza z rešpektu a pomoci, pričom jedno pravidlo hovorí „leave no trace“, čo znamená nezanechaj stopu. Parkuristi sú zvyknutí upratovať svoje tréningové miesto aj okolie, ako to bolo aj napríklad na starom ihrisku pri škôlke Bernolákova. Je to zároveň tichý šport (umenie), ktoré sa dištancuje od hluku a vandalizmu.

Plocha draka Knihy.Zahori

„Vďaka projektu vznikne priestor pre vonkajšie aktivity pre viac ako 200 detí z klubu Pohybovňa a obrovské množstvo detí, ktoré vďaka tomuto ihrisku objavia nový šport. Komunita dlho hľadá a čaká práve na takéto miesto,“ hovorí tréner a zakladateľ Pohybovne Stanislav Pálka. Súčasťou ihriska budú aj informačné tabule s históriou športu, metodikou ako bezpečne trénovať a s pravidlami spojenými s filozofiou parkúru. Najväčšou výhodou ihriska bude jeho modulovateľnosť. Bude môcť byť demontované a opäť využité na inom mieste a v inom kreatívnom zložení (napríklad na školskom dvore, na pretekoch, na inom mieste v meste).

zdroj malacky.sk

Projekt podporí nielen zdravie a zdravý životný štýl obyvateľov, ale aj komunitný život v meste. Stane sa miestom stretávania rôznych generácií a budovania vzťahov. Viceprimátor Milan Ondrovič: „Sme presvedčení, že investície do športovej infraštruktúry a voľnočasových aktivít prispievajú k zvyšovaniu kvality života občanov. Tento projekt je dôkazom záväzku mesta k poskytovaniu kvalitných, prístupných a zdravých aktivít pre všetkých jeho obyvateľov.“


.
Toto je čítané

BSK opravuje most medzi Zohorom a Lábom

Správa ciest Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) zahajuje opravné práce na moste cez…

Trnavské rádio Tak akorát 2024