V Senici je od februára tohto roka otvorená nová sonografická ambulancia. Nachádza sa na Námestí oslobodenia 2560/18A, v Dome služieb na prvom poschodí, vedľa OD Cieľ.

ilustračné foto Envato Elements / romankosolapov

Vstup do budovy je bezbariérový, parkovanie je možné na parkovisku za budovou na Hollého ulici. „Cieľom bolo vybudovať zariadenie moderného typu s nadštandardnými službami. V ambulancii vykonávame ultrazvukové vyšetrenie prsníkov, brušných orgánov, brušnej aorty, lymfatických uzlín, krku, svalstva, podkožných útvarov, inguín, brušnej steny a pod. Vyšetrenie je určené pre dospelých a takisto pre deti,” uviedla lekárka zariadenia, rádiologička MUDr. Zuzana Grebáčová.

Malacké pohľady Knihy.Zahori

MUDr. Grebáčová je lekárka s 15-ročnou praxou. Od roku 2009 pracovala na rádiologickom oddelení v skalickej nemocnici, od roku 2018 v prsníkovej rádiologickej ambulancii v GPN Koch v Bratislave. V roku 2021 zložila certifikačnú skúšku v odbore Mamodiagnostik v rádiológii s polročnou praxou na II. Rádiologickej klinike OUSA v Bratislave. V ambulancii vyšetruje na najnovšom prístroji Samsung V6, ktorý bol registrovaný na Slovensku v novembri minulého roku.

MUDr. Zuzana Grebáčová

„Naše pracovisko je nezmluvným zariadením, aktuálny cenník je zverejnený na stránke www.sono-senica.sk. Vyšetrenie je preto možné aj bez žiadanky a opakovane, odporúčame však vopred konzultáciu ohľadom vyšetrenia u klinického lekára. Objednáva sa na daný termín a hodinu s toleranciou cca 15 minút. Akútne vyšetrenia vykonávame podľa telefonického dohovoru v najbližší možný voľný termín. Na vyšetrenie brucha treba prísť nalačno, možno piť len čistú vodu. Vyšetrenie prsníkov nemá limitácie, výnimkou je obdobia dojčenia počas zhruba prvého roka, kedy je terén menej prehľadný. Pri aktuálnych problémoch sa vyšetruje bez obmedzení,“ vysvetľuje MUDr. Grebáčová.

Ordinačné hodiny v novej ambulancii sú v pondelok, utorok a štvrtok (7.30 – 14.00 h), objednať sa dá počas ordinačných hodín na tel. č. 0948 171 703.

Článok vyšiel v partnerskom týždenníku Záhorák


.
Toto je čítané

Medzi Stupavou a Lozornom zrazilo auto tancujúceho chodca

Medzi Stupavou a Lozornom došlo v stredu (24. 4.) večer k zrážke…

BM Salon EV