Futbalisti MFK Skalica remizovali v 3. kole skupiny o udržanie v Niké lige na domácej pôde s MFK Zemplín Michalovce 0:0.

foto mfkskalica.sk

Niké liga – 3. kolo nadstavbovej časti skupiny o udržanie sa

MFK Skalica – MFK Zemplín Michalovce 0:0

Rozhodovali: Kružliak – Pozor, Čajka
ŽK: Bahi, Žofčák, Adekunle, Dzotsenidze (všetci Michalovce)
Divákov: 731

Skalica: Junas – Krčík, Podhorin, Ranko, Černek – Hrádecký, M. Nagy – Morong (86. Baumgartner), Sobczyk (60. Haša), Matejov (60. Gaži) – Smékal.

Michalovce: Frelih – Magda, Volanakis, Dzocenidze, Bahi – Bednár – van Kessel (71. Adekunle), Danko (90. Marjanovič), Žofčák (71. Vaško), Marcin – Acosta (71. Jánošík).

Tréner domácich Pavol Majerník nemal k dispozícii zranených hráčov Jána Vlaska a Mária Hollého. Práve naopak, na lavičke náhradníkov sa po zranení objavili Max Thompson a Davi Alves.

Úvodné minúty stretnutia patrili hosťujúcim Michalovciam. Ich šanca prišla hneď v 4. minúte zápasu, keď domáci súperovi nechali až veľa priestoru v šestnástke. Žofčák dostal spätnú prihrávku, ale v záklone poslal loptu ponad bránu. Hneď na to prišla opäť šanca hostí, keď sa po chybe v rozohrávke Skaličanov dostal do šance Arevalo, ale jeho krížna strela skončila vedľa ľavej žrde.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

V 8. minúte stretnutia prišla strela Marcina, ale jeho pokus zblokoval Ranko a Junas loptu bez problémov pokryl. V 13. minúte Michalovce opäť podnikli rýchlu akciu. Z pravej strany prišiel center na Marcina, ktorý hlavičkoval do protipohybu Junasa, no lopta skončila mimo brány.

Domáci nechávali súperovi stále príliš veľa priestoru, čo sa im mohlo vypomstiť v 18. minúte, kedy Dankova prudká prihrávka kopírovala bránkovú čiaru, ale nenašla nikoho z Michalovčanov. O minútu na to sa v šestnástke uvoľnil van Kessel no jeho jedovku vytlačil Junas nad bránu. V 24. minúte sa po prvý raz dostali k slovu aj futbalisti Skalice, keď Matejov napálil priamy kop z pravej strany šestnástky do päťky, ale snaha domácich bola zblokovaná hosťujúcou obranou a následná strela Nagya letela vysoko nad.

V 28. minúte vyslal peknú strelu Morong, no letela nad brvno hosťujúcej brány. V 39. minúte vysunul do šestnástky Hradecký Adama Krčíka, ten bol ale zablokovaný hosťujúcim obrancom a nedostal sa k zakončeniu. Po prvom polčase sa odchádzalo do kabín za bezgólovej remízy.

Macek Knihy.Zahori

Po výmene strán sa hostia opäť dostali ako prví do šance, keď van Kessel poslal kolmicou do šestnástky Arevala. Jeho strela skončila tesne vedľa pravej žrde Junasovej brány. V 51. minúte prišla šanca domácich, keď Sobczyk poslal loptu na pravú stranu Krčíkovi, ten mu ju vrátil spätnou prihrávkou do šestnástky, ale jeho následnú strelu hosťujúci brankár zneškodnil.

V 69. minúte vyvolal vzruch pred skalickou bránou Adam Krčík, ktorý dával malú domov a pred Marcinom stihol ešte odkopnúť loptu Junas. V 76. minúte prišla pekná akcia Skaličanov, ktorú začal Hradecký, Gaži centroval do päťky na Smékala, ale jeho pokus hlavou bol stečovaný na roh. V 88. minúte sa na pravej strane uvoľnil Nagy, poslal center do pätky, kde však lopta trochu prekvapila Gažiho a od jeho hlavy skončila vedľa brány hostí. V nadstavenom čase ešte prišlo v šestnástke domácich k závaru po rohovom kope, no ohrozenie brány sa nekonalo – 0:0.

Najbližší víkend čaká Záhorákov opäť domáci zápas, tentokrát privítajú súpera z dna tabuľky. Skalica vs Zlaté Moravce sa odohrá v sobotu, 6. apríla o 18.00 h.

Zdroj: mfkskalica.sk


.
Toto je čítané

Futbal: Roman Hudec končí na pozícii asistenta trénera MFK Skalica

Roman Hudec končí na pozícii asistenta trénera MFK Skalica. Zápas s Trenčínom…

Trnavské rádio Tak akorát 2024