V sobotu (30.3.) sa na Mohyle Milana Rastislava Štefánika na Bradle stretol prezidentský kandidát Ivan Korčok so svojimi priaznivcami.

foto FB Ivan Korčok

Toto historické miesto, kde odpočíva jeden zo zakladateľov slovenskej štátnosti, si Korčok vybral, aby tu predstavil svoje pohľady na vlastenectvo a jeho miesto v súčasnej spoločnosti. Ivan Korčok vyzdvihol dôležitosť obnovy a modernizácie vlastenectva ako spoločného základu pre všetkých Slovákov. Vo svojom prejave zdôraznil, že vlastenectvo by nemalo byť vnímané ako relikvia minulosti, ale ako základný kameň, na ktorom by mala stáť súčasná aj budúca slovenská spoločnosť.

Pálfyovci Knihy.Zahori

“Priatelia, Slovensko je naše. Patrí nám všetkým, ateistom či veriacim, konzervatívcom či liberálom, progresívcom alebo sociálnym demokratom, všetkým občanom. Poďme si vlastenectvo zobrať späť do našich rúk,” vyzval Ivan Korčok.

foto FB Ivan Korčok

Medzi stovkami podporovateľov so slovenskými a európskymi vlajkami na Bradle sa našlo aj veľa Záhorákov. Korčok si z Bradla odniesol skalický trdelník, ktorý mu darovali prítomní Skaličania. “Skaličania, ďakujem. Srdečne pozdravujem celé Záhorie!” poďakoval sa Korčok na sociálnej sieti.

Peter Pellegrini strávil Bielu sobotu rovnako v prírode so svojimi podporovateľmi na neďalekej Veľkej Javorine.


.
Toto je čítané

Dve osoby zasiahol na stanici v Malackách elektrický prúd, zranili sa

Dve neplnoleté osoby zasiahol v piatok (26. 4.) na železničnej stanici v…

Lakovanie a Pieskovanie