Futbalový klub Senica sa po ročnej prestávke vrátil do súťaží a pod vedením trénera Martina Bednára hneď dominuje ôsmej lige. Mužstvo na jeseň vyhralo všetkých 11 zápasov a s jasnými cieľmi vstupuje aj do jarnej časti. O jesennej časti sme sa rozprávali s riaditeľom Futbalového klubu Senica pánom Ivanom Tobiášom.

Tobiáš hodnotí jesennú časť pozitívne: “S priebehom sezóny sme spokojní. A-mužstvo sme založili na poslednú chvíľu, no hráči od začiatku ukazovali kvalitu, čoho dôkazom je jedenásť výhier z jedenástich zápasov.”

Senicu potrápili v závere jesene zranenia a choroby hráčov, keďže káder bol podľa Tobiáša úzky. “Napriek tomu sme niektoré stretnutia odohrali prakticky s jedenástimi hráčmi bez možnosti striedania. Kvalita v tíme však je a zvládli sme to,” pochválil svojich zverencov.

Relatívne spokojný je riaditeľ aj s návštevnosťou na domácich zápasoch, “teší nás, že vídame na tribúnach legendy senického futbalu a rodiny s deťmi. Veríme, že kvalitnou hrou na jar prilákame ešte viac divákov.”

Líder ôsmej ligy skladal káder pred sezónou nanovo. Získať hráčov do tejto súťaže bolo náročné,” priznal Tobiáš a ocenil prácu bývalého ligového hráča Lukáša Kučeru a trénera Martina Bednára pri zostavovaní mužstva. “Postupne sme dali dokopy úzky, ale kvalitný káder prevažne z našich odchovancov,” doplnil.

O sile senického tímu svedčí aj pohľad na ôsmu ligu. “Súťaž je vyrovnaná, každý môže poraziť každého. Náš káder do nej kvalitou nepatrí a v klube budeme robiť všetko pre postup do vyššej súťaže,” zdôraznil Tobiáš ambície klubu.

Zverenci trénera Bednára začali s prípravou na jarnú časť už 16. januára a majú podľa riaditeľa výborné podmienky, “Trénujeme dva razy do týždňa v nafukovacej hale alebo na umelej tráve.”

Senica odohrala dokopy 8 prípravných zápasov. “Všetci súperi hrajú o jednu, dve alebo aj tri súťaže vyššie. Aj to dokazuje naše ambície… zaujímavosťou je, že v príprave odohráme len o tri zápasy menej ako v celej súťaži,” dodal s úsmevom riaditeľ.

Senica v zime káder posilnila o štyroch nových hráčov. “Snažili sme sa ho rozšíriť, aby nebol taký úzky,” vysvetlil Tobiáš príchody nových posíl.

Cieľ Senice je jasný – postup. Pre hráčov by bola výhra súťaže bez straty bodu určite lákavá,” pripustil Tobiáš. Súperi sa na nás na jar lepšie pripravia, no verím v kvalitu mužstva a chalci to zvládnu,” uzavrel Tobiáš optimisticky.

Prípravné zápasy

Myjava “B”, Stará Myjava, Závod, Horné Orešany, Kúty, Radimov, Sobotište a Šajdíkové Humence


.
Toto je čítané

Futbal: Trenčania ukončili skalickú sériu bez prehry

Futbalisti AS Trenčín zvíťazili v sobotnom zápase 7. kola nadstavbovej časti Niké…

Trnavské rádio Tak akorát 2024