Holíčania nastúpili na svoj posledný tohtosezónny vonkajší zápas na palubovke rivala z Trnavy. Trnava musela zvíťaziť ak chcela pomýšlať na postup do Final-4. Očakavál sa teda tvrdý a fyzicky náročný duel.

ilustračné foto

Vstup do zápasu vyšiel lepšie Holíčanom, ktorí sa ujali vedenia. Trnava však čoskoro reagovala a vyrovnali skóre. Prvá štvrtina bola veľmi vyrovnaná no nakoniec ju Holíč vyhral o 3 body.

Druhé dejstvo Holíčanom vôbec nevyšlo a inkasovali v ňom 29 bodov. Naopak súperovi vsietili len 12 bodov. Holíč si teda na polčasovú prestávku odniesli pomerne veľkú stratu 14-tich bodov.

Tretia štvrtina sa opäť niesla v znamení vyrovnanosti, no Holíčanom sa nepodarilo znížiť náskok Trnavy.

Pálfyovci Knihy.Zahori

K zdramatizovaniu prišlo až v poslednom štvrtom dejstve, keď Holíčania zlepšili obranu a premenili 3 strely zpoza trojkového oblúka v krátkej sekvencii hry. Neskôr sa Holíčanom podarilo dokonca vyrovnať skóre. Trnava však po strate Holíčanov v útoku dokázala skórovať z rýchleho protiútoku. Holíču sa ešte naskytla príležitosť zápas otočiť vo svoj prospech, no 3 trestné hody v poslednej minúte stretnutia ostali nevyužité.

MŠK BO Holíč si tak pripísal tretiu prehru do tabuľky, no ostáva na priebežnom 1. mieste s istou účasťou vo Final-4.

MBK Slávia Trnava – MŠK BO Holíč 83:79 (45:31 polčas)
Body + zostava Holíč: Hanusek 22, Jaborník 17, Mlynek 12, Snopko 12, Pukančík 7, Mihaliska 6, Kubinec 3, Chrenka, Burský, Barančík

Tréner: Marenčík Ľ.

Ďalšiu sobotu 13.04.2024 o 16:00 nastúpia Holíčania na domácej palubovke proti súperovi zo Serede. Jedná sa o posledný zápas základnej časti a s veľkou pravdepodobnosťou zároveň aj posledný zápas Holíčanov na domácej palubovke v tejto sezóne. Holíčania budú vďační za Vašu návštevu a podporu v ŠH Kollárova v Holíči.


.
Toto je čítané

Futbal: Roman Hudec končí na pozícii asistenta trénera MFK Skalica

Roman Hudec končí na pozícii asistenta trénera MFK Skalica. Zápas s Trenčínom…

BM Salon EV