Poslanci mestského zastupiteľstva v Senici, vedenie mesta i zamestnanci mestského úradu sa v utorok 19. marca na základe pozvania zúčastnili na prehliadke nového výrobného závodu na výrobu tepelných čerpadiel Vaillant Group Heat Pump Production, ktorý vyrástol v priemyselnom parku na Kaplinskom poli.

foto Senica.sk

Prehliadku otvoril konateľ Vaillant Group Heat Pump Production Radovan Prístavok prezentáciou spoločnosti v modernom Expo centre. Sekundoval mu novovymenovaný riaditeľ závodu Pavol Zuščík, ktorý pochádza a žije v Senici. Po prezentácii nasledovala Together towards green future prehliadka administratív nych, výrobných i skladových priestorov tohto v Európe najväčšieho závodu na výrobu tepelných čerpadiel systém vzduch-voda.

Malacké pohľady Knihy.Zahori

Skupina Vaillant vybudovala v Senici v rekordne krátkom čase jeden z najinovatívnejších výrobných závodov na výrobu tepelných čerpadiel v Európe s ambíciou posilniť výskumno-vývojovú sieť a výrobu na Slovensku a ponúknuť v regióne atraktívne pracovné miesta. Závod získal stavebné povolenie 16. júna 2022 a kolaudačné rozhodnutie 31. augusta 2023. Na jeho vybudovaní sa podieľalo takmer 600 pracovníkov a koordinátorov. Rozprestiera sa na ploche viac ako 90-tisíc metrov štvorcových. Aktuálne má 549 interných zamestnancov s priemerným vekom 39 rokov a patrí k najväčším zamestnávateľom v regióne Záhoria. Eseročka Vaillant Group Heat Pump Production bola založená v máji 2021, jej jediným spoločníkom je nemecká matka Vaillant GmbH.

Ocenená stavba

Stavba závodu na výrobu tepelných čerpadiel Vaillant Heat Pump Plant získala v prestížnej celoštátnej súťaži Stavba roka 2023 Cenu verejnosti. Z celkového počtu 58 474 hlasov dostala 17 789 hlasov, teda 29,4 percenta. Stavba zároveň získala aj Cenu za výnimočné a progresívne projektové riešenie od hlavného garanta odbornej časti súťaže a generálneho partnera súťaže Slovenskej komory stavebných inžinierov.

-tam-

Článok vyšiel v partnerskom týždenníku Záhorák


.
Toto je čítané

Pondelkové vydanie Záhoráka opäť prináša novinky z regiónu

Ako každý pondelok, je Záhorák pripravený pre svojich čitateľov s množstvom čerstvých…

BM Salon EV