Do obce Veľké Leváre v okrese Malacky smerujú prvé peniaze z Plánu obnovy, určené na zníženie energetickej náročnosti budovy obecného úradu. V rámci schváleného projektu, ktorý samospráva podala do hodnotenia takmer pred rokom, budú na budove obecného úradu realizované viaceré stavebné opatrenia, ktoré znížia spotrebu energií, zvýšia tepelný komfort a vylepšia vzhľad budovy.

foto obec Veľké Leváre

Budova obecného úradu bude zateplená, vymenená bude strešná krytina rovných striech, všetky okná a vstupné dvere. V interiéri nahradí všetky svietidlá úsporné LED osvetlenie, bleskozvod a elektroinštalácia prejdú rekonštrukciou, nainštalované budú exteriérové a interiérové žalúzie, sieťky proti hmyzu, klimatizácia a tiež fotovoltický systém. Preplatené budú aj výdavky vynaložené na prípravu projektovej dokumentácie. Obec aktuálne pripravuje súťaž na dodávateľa stavebných prác, ktoré by sa mohli začať na prelome prvého a druhého polroka 2024.

Pálfyovci Knihy.Zahori

Obdobný projekt týkajúci sa rekonštrukcie kultúrneho domu má obec stále v hodnotení Plánu obnovy, výsledok sa očakáva každým týždňom. Ak by bol úspešný aj tento projekt, obec sa bude snažiť o spustenie stavebných prác ešte v tomto roku.

„Získať finančný príspevok z Plánu obnovy na takýto druh projektov nie je jednoduché a samozrejmé. Projektová dokumentácia musí byť spracovaná podľa prísnych požiadaviek výzvy a musí spĺňať špecifické požiadavky a benchmarky. Zároveň musí projekt obstáť v konkurencii záujemcov z celého Slovenska. Teší nás, že k mnohým úspešným projektom pridávame ďalší,“ uviedla obec na svojej webovej stránke.

Článok vyšiel v partnerskom týždenníku Záhorák


.
Toto je čítané

Štartujeme SIAF 2024: 120 dní do začiatku najväčšej leteckej udalosti roka 

Odrátavanie začína! Do štartu 14. ročníka Medzinárodných leteckých dní SIAF 2024 na…

Lakovanie a Pieskovanie