Futbalisti MFK Skalica zvíťazili v sobotňajšom zápase 4. kola nadstavbovej časti skupiny o udržanie sa v Niké lige nad ViOnom Zlaté Moravce-Vráble 4:1. Zlatomoravčania si výrazne skomplikovali šance na záchranu v najvyššej súťaži, keď na predposledné Michalovce strácajú už 13 bodov. Skaličanom patrí deviata priečka.

foto mfkskalica.sk

Niké liga – 4. kolo nadstavbovej časti skupiny o udržanie sa

MFK Skalica – FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 4:1 (2:1)

Góly: 34. Sobczyk, 39. Matejov, 70. Hrádecký, 75. Morong – 45.+1 Tabatadze
Rozhodovali: Kišš – Zemko, Hrmo
ŽK: Morong – Jinjolava, Gono
Divákov: 683

Skalica: Junas – Krčík, Hrádecký, Podhorin, Černek – Morong (77. Gaži), M. Nagy, Mášik, Matejov (66. Alves) – Haša – Sobczyk (69. Ranko)

Zlaté Moravce: Lukáč – Suľa (81. Balić), Dramé, R. Nagy, Jinjolava – Gono – Nonikashvili (81. Brenkus), Mondek – Tabatadze (76. M. Švec), Kuzma (76. Majdan), Mészáros (61. Balaj)

Pálfyovci Knihy.Zahori

Tréner domácich Pavol Majerník nemal k dispozícii zranených hráčov Mária Hollého, Jána Vlaska a Denisa Baumgartnera. Pre kartový trest nebol k dispozícii ani Daniel Smékal. Naopak, po zranení vybehol na hraciu plochu Davi Alves.

Prvý polčas sa odohrával hlavne v strede poľa s miernou územnou prevahou domácich a s minimom vyložených šancí na oboch stranách. V 7. minúte zahral priamy kop na zadnú žrď Róbert Matejov, kde sa však k zakončeniu nedostali nabiehajúci Podhorin ani Černek. V 10. minúte vyskúšal pozornosť Martina Junasa hosťujúci Nonikashvilin, no jeho prízemnú strelu skalický gólman bez problémov pokryl.

V 19. minúte hlavičkoval po Matejovom rohu vysoko nad Oliver Podhorin. V 22. minúte posielal nepríjemnú loptu na prednú žrď hosťujúci Tabatadze, ale Junas situáciu vyriešil a loptu vyrazil na roh, z ktorého Zlaté Moravce strelili gól, ten však pre postavenie mimo hru neplatil.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

V 29. minúte si na ľavej strane hostia narazili loptu a nepríjemný prudký center aj so šťastím odvrátil na roh Oliver Podhorin. V 31. minúte zahrával priamy kop Martin Mášik, jeho prudká strela ešte skočila pred brankárom, ktorý ju vyrazil pred seba, ale dorážka Martina Černeka nebola presná. V 34. minúte prišla najkrajšia akcia prvého polčasu, ktorú začal Matej Hradecký loptou na Matejova. Ten ju posunul vpravo na Krčíka, ktorý poslal center do päťky a loptu do brány dorážal v sede Alex Sobczyk – 1:0.

V 39. minúte využil nekompromisnou strelou chybu v obrane hostí Matejov a zvýšil vedenie domácich na 2:0. Hneď na to vyslal nepríjemnú strelu na Junasa hosťujúci Jinjolava, ktorý ju pekným zákrokom vyrazil na roh. V posledných sekundách prvého polčasu zatočil priamy kop z ľavej strany do päťky Jinjolava, k zakončeniu sa dostal Tabatadze, ktorý znížil na 2:1.

Prvá vážnejšia situácia v druhom polčase prišla v 55. minúte, keď nepríjemne aj s pomocou teču strieľal Tabatadze, no Junas jeho pokus vyrazil nad brvno.

V 66. minúte sme sa dostali do prvej vážnejšej situácie, keď center Adama Moronga z pravej strany halfvolejom zakončoval Sobczyk nad bránu. Náš tretí gól prišiel v 69. minúte, keď Martin Mášik zahral priamy kop na hranicu päťky, kde loptu hlavou sklepol Podhorin a Hradecký ju na dvakrát dostal do brány Zlatých Moraviec. V 71. minúte faul Mášika v šestnástke hostia nepotrestali gólom z penalty, tú poslal vedľa brány domácich Kuzma.

V 75. minúte uzavreli domáci skóre zápasu, keď loptu vybojoval Davi Alves pre Romana Hašu, ten peknou kolmicou vysunul za obranu Moronga, ktorý povedľa brankára upravil na konečných 4:1.

Zdroj: mfkskalica.sk


.
Toto je čítané

Futbal: Trenčania ukončili skalickú sériu bez prehry

Futbalisti AS Trenčín zvíťazili v sobotnom zápase 7. kola nadstavbovej časti Niké…

3D filamenty 2023