V sobotu (16.3.) sa konal 27. ročník odovzdávania prestížneho ocenenia Krištáľové krídlo. Jeho hlavnou myšlienkou je objavovanie a vyzdvihovanie jedinečných ľudí a ich profesijných výkonov, ktoré si zaslúžia obdiv.

foto mosty-inkluzie.sk

Tak ako po minulé roky, aj tento rok bolo verejnosťou zaslaných nespočetné množstvo návrhov na nominácie, z ktorých vzniklo 30 krásnych nominácií v 10 kategóriách.

Výber zo zaslaných nominácií, ako aj finálne rozhodnutie o laureátoch v jednotlivých kategóriách a rozhodovanie, mala v rukách odborná porota zostavená z významných osobností vedeckého, kultúrneho, hospodárskeho a športového života na Slovensku. Potešujúce je, že medzi nomináciami svietilo aj meno obyvateľky obce Podbranč PhDr. Jany Dobšovičovej Černákovej, ktorá bola porotou vybraná ako jedna z troch finalistiek v kategórii Filantropia.

Jana Dobšovičová Černáková je predsedníčkou Ligy proti reumatizmu, ktorá zároveň vedie aj detský Klub Kĺbik, pomáhajúci najmladšej generácii máhajúci najmladšej generácii pacientov a ich rodinám. „My by sme k tomu radi doplnili, že Janka je človek s veľkým srdcom a ochotou pomôcť kedykoľvek a komukoľvek, kto pomoc v danej chvíli potrebuje. Za nás všetkých môžem povedať, že nielen za jej dlhoročnú obetavú prácu pre ľudí trpiacich reumatizmom, ale aj za všetky jej ďalšie láskavé gestá, jej patrí naše veľké ďakujem,“ uviedol na stránke obce starosta Podbranča Milan Kadlíček.

Hoci si Janka víťazstvo vo svojej kategórii nakoniec neodniesla, už len nominácia v tejto prestížnej ankete je obrovským úspechom a mimoriadnym ocenením jej práce i zanietenosti, s akou ju vykonáva.


.
Toto je čítané

Bratislavská župa otvorila nové zariadenie sociálnych služieb v Sološnici

Koncom apríla Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozšíril ponuku sociálnych služieb. Otvoril totiž…

BM Salon EV