Vedenie krajského riaditeľstva policajného zboru (KR PZ) v Trnave pozvalo na spoločné rokovanie siedmych starostov obcí, ktoré územne patria do pôsobnosti Obvodného oddelenia PZ Jablonica. Informuje o tom polícia na sociálnej sieti.

foto Polícia SR

V rámci stretnutia im krajský riaditeľ spolu s riaditeľom OR PZ v Senici predstavili výsledky vnútorného auditu, na základe ktorých vystala otázka možného rušenia a zlúčenia jednotlivých obvodných oddelení. “Sme si vedomí, že samotní starostovia vnímajú zabehnutú prax so zriadenými oddeleniami veľmi citlivo a je aj v našom záujme komunikovať zmeny v obciach priamo so starostami, ktorí najlepšie poznajú potreby občanov a aktuálnu situáciu v danej obci,” informuje polícia.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

Polícia ubezpečuje že rieši bezpečnosť občanov v mestách a obciach rovnako, bez priority na miesto, či tam je alebo nie je obvodné oddelenie. “Policajné hliadky, ktoré sú v teréne, sú k dispozícii všetkým občanom a operačné stredisko, ktoré koordinuje ich činnosť, ich vysiela k občanom podľa naliehavosti danej situácie,” dodáva polícia.

V závere rokovania bola otvorená aj otázka personálneho stavu polície. Riaditeľ vyzval starostov o pomoc a spoluprácu pri hľadávaní vhodných mladých adeptov o prácu policajta z radov občanoch ich obcí.


.
Toto je čítané

Polícia pátra po 53-ročnom Jackovi z DSS Moravský Svätý Ján

Senickí policajti hľadajú nezvestného, 53-ročného muža z okresu Senica. Podľa informácií polície…

3D filamenty 2023