Vo Vitríne výtvarného umenia v Skalici v mesiacoch apríl – máj prezentuje svoju tvorbu keramikár a kresliar Peter Pollák. Informuje o tom mesto na sociálnej sieti.

Peter Pollák je členom Klubu výtvarníkov v Skalici od roku 1985. Vystavuje a prezentuje svoju tvorbu na samostatných i spoločných výstavách na Slovensku i v zahraničí. Za svoju tvorbu získal viacero ocenení.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

Od roku 1992 je majiteľom keramikárskej dielne Holíčska fajansa v Holíči, kde pokračuje vo výrobe starej holíčskej fajansy v barokovo-rokokovom štýle. Okrem bežných keramických výrobkov sa venuje aj výrobe zložitých replík starých exponátov. V roku 2008 mu bol udelený certifikát na používanie značky Regionálny produkt Záhorie na výrobu Holíčskej fajansy.

Autor je taktiež známy výrobou dekoratívnych keramických motýľov, s ktorými prišiel na trh v roku 1992 a dnes sú už rozletené v mnohých kútoch sveta. Okrem výroby keramiky sa výtvarník venuje tiež kresbe, najmä motívom prírody a od roku 2009 pracuje ako pedagóg na ZUŠ v Skalici.

Tvorbu Petra Polláka je možné si pozrieť vo Vitríne výtvarného umenia v Dome kultúry v Skalici do konca mája 2024.


.
Toto je čítané

Zakladateľ legendárnej tanečnej skupiny UNO Petr Vrátil žije v Skalici

Petr Vrátil je spoluzakladateľom legendárnej tanečnej skupiny UNO, ktorá svojho času nemala…

BM Salon EV