Železniční policajti z Trnavy a Kútov si posvietili na dodržiavanie pravidiel v súvislosti so železničnou dopravou a zapojili sa do medzinárodnej policajnej akcie Týždeň prevencie na železnici. Informuje o tom polícia na sociálnej sieti.

foto Polícia SR

“Akcia je zameraná najmä na preventívne pôsobenie v oblasti bezpečnosti železničnej dopravy. Cieľom je aj zisťovanie protiprávneho konania osôb na staniciach či vo vlakoch. Zameriavame sa aj na odhaľovanie nelegálnej migrácie a na pátranie po osobách a veciach,” uvádza polícia.

Macek Knihy.Zahori

“V spolupráci s policajnými psovodmi a ich služobnými psami odhaľujeme aj prípadnú drogovú trestnú činnosť. Kontrolujeme aj dodržiavanie zákazu požívania alkoholu rušňovodičmi, výpravcami a ostatnými osobami, ktoré zabezpečujú bezpečnosť a plynulosť železničnej dopravy,” pokračuje polícia.

foto Polícia SR

“Tento týždeň vyrazili, v rámci akcie, do terénu a škôl aj naše preventistky, ktoré deťom rozprávajú o nebezpečenstvách železničnej dopravy a o možných rizikách, ktorým sa môžu vystaviť pri pohybe či hre v blízkosti železnice,” uzatvára polícia.


.
Toto je čítané

Pondelkové vydanie Záhoráka opäť prináša novinky z regiónu

Ako každý pondelok, je Záhorák pripravený pre svojich čitateľov s množstvom čerstvých…

BM Salon EV