Obec Kopčany v spolupráci s miestnym podnikateľom a miestnymi združeniami pozývajú gurmánov zo širokého okolia na tradičné kačacie hody, ktoré chystajú na sobotu 20. apríla (od 10.00 do 18.00 h) kde inde, ako v zrekonštruovanej historickej budove Kačenárne.

Vinársky dom Kopčany pripraví pre návštevníkov na tento deň tradičné jedlo späté s pôvodným využívaním objektu Kačenárne – pečenú kačku s dusenou kapustou, lokšou a parenou knedľou, zemiakové lokše plnené kačacou pečienkou, ale aj lekvárom a makom, ako aj ďalšie kačacie špeciality, ktoré budete môcť zapíjať kvalitnými vínam z druhej strany rieky Morava.

Plocha draka Knihy.Zahori

“Novinkou je možnosť porciu kačky si rezervovať vopred, čím garantujeme jej dostupnosť. Zmenou dispozičného rozmiestnenia predajných stánkov a posedenia taktiež prispejeme ku kvalitnejšiemu zážitku z dobrého jedla, vína a unikátneho prostredia Pamiatkovej zóny Kopčany,” pozývajú na hody organizátori. Rezervácie sú spustené do 14. apríla mailom na adrese muzeum.kopcany@gmail.com.

Svoju klasickú kvalitnú cigánsku pečienku, párok v rožku a čapované nápoje budú na podujatí ponúkať kopčianski hasiči.

Ako inak, na svoje si prídu na tejto akcii aj milovníci histórie. Ich vedomosti obohatí sprievodkyňa zaujímavým výkladom a po prvýkrát budú verejnosti na novej LED obrazovke odprezentované aj čerstvo vyrobené videospoty troch tém: Pamiatky Veľkej Moravy, Zaži baroko a Po stopách T.G. Masaryka.

Malacké pohľady Knihy.Zahori

“Do života uvedieme aj turistický produkt maľovaného sprievodcu – Po stopách našich predkov, určeného pre deti, ktorý je plný úloh a zábavy. Deti po trase zbierajú pečiatky. Úplnou novinkou sú tematické, zábavné hry a dielničky nielen pre deti, ale aj dospelých, ktoré budú v priľahlom lesíku s odchytovým rybníkom divých kačiek,” približuje Erika Okániková, manažérka pre miestny rozvoj obce Kopčany.

Kačacie hody v Kopčanoch sa konajú ako jedno z mnohých aktivít velkého podujatia VIVAT Holíč, ktorým sa otvára letná turistická sezóna na holíčskom zámku. Medzi zámkom a Kačenárňou bude v tento deň premávať konská kyvadlová doprava, dva konské vozy súbežne z oboch miest.

Článok vyšiel v partnerskom týždenníku Záhorák


.
Toto je čítané

Dve osoby zasiahol na stanici v Malackách elektrický prúd, zranili sa

Dve neplnoleté osoby zasiahol v piatok (26. 4.) na železničnej stanici v…

3D filamenty 2023