IKEA Industry na Slovensku pokračuje vo svojich rozvojových plánoch. Vďaka novej investícii bude IKEA Industry naďalej zabezpečovať cenovo dostupné kvalitné výrobky prostredníctvom efektívnych a vysoko automatizovaných výrobných procesov. V novej fabrike v Malackách sa bude vyrábať ikonická knižnica BILLY. Investícia prinesie do regiónu 130 nových pracovných miest.

nová moderná hala

Nová moderná fabrika na výrobu nábytku

Novopostavená fabrika má jednu z najvyšších úrovní automatizácie výroby v porovnaní s podobnými prevádzkami IKEA Industry na svete. Rozšírenie o 35 000 metrov štvrových, čo je veľkosť piatich futbalových ihrísk, zahŕňa nové výrobné a skladové priestory. Nová investícia prináša aj zlepšenie ergonómie a pracovného prostredia na výrobných a baliacich linkách, ktoré sú vybavené množstvom robotov a automatizovaných systémov.

Plocha draka Knihy.Zahori

„Veríme, že naša moderná fabrika v Malackách podporí našu ambíciu byť preferovaným zamestnávateľom a lídrom v oblasti udržateľnej výroby nábytku. Automatizácia dáva našim kolegom príležitosť vzdelávať sa a rásť a zároveň poskytuje bezpečné a moderné pracovné prostredie,“ vysvetľuje Kuba Jankowski, Global Managing Director IKEA Industry.

Najnovšie technológie a uplatnenie pre mnohé talenty

Skúšobná výroba vo fabrike prebieha od začiatku roka 2024. Vďaka najnovším technológiám sa podiel drevotrieskových dosiek vyrobených a spracovaných v malackej fabrike zvýši až o 50 %.

nový baliaci systém

„Otvorenie novej výrobnej jednotky ešte viac posilní vedúce postavenie spoločnosti IKEA v nábytkárskom priemysle a prinesie do regiónu nové pracovné miesta,“ hovorí Dariusz Martyniak, Site Manager IKEA Industry Malacky. „Vďaka našej novej investícii vytvoríme 130 pracovných miest pre rôzne profesie vrátane vysokokvalifikovaných pozícií vo výrobe. Radi privítame talentovaných a motivovaných kolegov, ktorí zdieľajú hodnoty našej spoločnosti,“ dodáva.

Dôraz na udržateľnosť

Riešenia vyvinuté v novej fabrike podporujú aj udržateľnosť. „Vďaka výstavbe nového špeciálneho mosta s plne automatizovaným dopravným systémom budeme efektívne prepravovať na mieru narezané dosky z našej vedľajšej fabriky na výrobu dosiek priamo na nové výrobné linky,“ hovorí Amanda To, Global Manufacturing Area Manager IKEA Industry.

Malacké pohľady Knihy.Zahori

Na strechách budov budú v blízkej budúcnosti umiestnené solárne panely. Súčasťou novej fabriky budú aj zelené fasády, ako aj kvalitný systém čistenia odpadových vôd a systém zberu dažďovej vody. Areál bude vybavený prvkami, ktoré podporujú biodiverzitu v okolí, ako sú hniezdne búdky, výsadba lákajúca opeľovačov, jazierka na napájanie divých zvierat, ochrana obojživelníkov a mokrade namiesto trávnatých plôch.

Zapojenie komunít do výroby ikonického nábytku

„Nová fabrika dáva druhý život aj vianočným stromčekom zozbieraným od obyvateľov Malaciek a Bratislavy, pretože sa z nich vyrábajú dosky, ktoré sa neskôr používajú pri výrobe knižníc BILLY. Dúfame, že v tomto komunitnom cirkulárnom projekte budeme pokračovať aj v nasledujúcich rokoch a tento špeciálny príbeh bude naďalej súčasťou ikonickej knižnice BILLY, ktorá tento rok oslavuje 45. výročie svojho vzniku.“

IKEA knižnica BILLY

IKEA Industry je súčasťou skupiny IKEA, ktorá vyrába drevený nábytok. Pracuje v nej približne 15 000 spolupracovníkov v 32 výrobných závodoch v 7 krajinách sveta. Len na Slovensku má celkom 6 výrobných závodov: tri v Malackách, dva v Trnave a jeden v Jasnej.

Závod IKEA Industry Malacky založený v roku 1999 pozostáva z fabriky na výrobu dosiek a dvoch nábytkárskych fabrík, v ktorých sa vyrába kúpeľňový nábytok, police KOMPLEMENT a teraz aj knižnice BILLY. V IKEA Industry Malacky dnes pracuje približne 560 ľudí.


.
Toto je čítané

V Rohožníku nahlásili bodné poranenia u viacerých osôb, jeden muž je mŕtvy

Aktualizované (28.4.) → V bytovom dome v Rohožníku v okrese Malacky nahlásili…

Trnavské rádio Tak akorát 2024