V Skalici zrevitalizujú lesopark Hájek aj Mestská búdu. Zámer na tieto projekty bol na stole takmer 20 rokov. Informuje o tom mesto na webovej stránke.

foto Skalica.sk

Celková hodnota projektu je 1 568 056 eur, mesto získalo dotáciu 1 442 611 eur. “Nášmu mestu bola schválená dotácia z programu Interreg SK-CZ 2021-2027. Ďakujeme celému pracovnému tímu, ktorý sa v septembri podieľal na príprave tejto úspešnej žiadosti,” uvádza mesto na facebooku.

Pálfyovci Knihy.Zahori

Revitalizácia lesoparku Hájek je dlhodobým zámerom, jeho korene siahujú až do roku 2007. “Po dlhých rokoch bol nakoniec vypracovaný projekt, ktorý je súčasťou spoločnej cezhraničnej žiadosti s obcou Petrov z Českej republiky. V rámci programu Interreg sa obe samosprávy spoločne uchádzajú o získanie prostriedkov na revitalizáciu turisticky atraktívnych lokalít,” informuje mesto.

V rámci komplexnej obnovy Hájku budú zrekonštruované chodníky a spevnené plochy. Pribudnú tiež nové toalety a verejné osvetlenie, osadené budú lavičky, odpadkové koše a stojany na bicykle, ako aj prvky detského ihriska. Súčasťou revitalizácie je aj výsadba novej zelene.

Mesto Skalica plánuje okrem toho zrekonštruovať aj Mestskú búdu. Obec Petrov sa zasa zamerala na pamiatkovú rezerváciu Plže.

Mesto predpokladá, že s prácami by sa malo začať na jar 2025.


.
Toto je čítané

Diaľnica D2 v smere do Bratislavy je pri Kútoch prejazdná len v jednom pruhu

Diaľnica D2 je od pondelka (29.4.) 10.00 h v smere do Bratislavy…

Lakovanie a Pieskovanie