V piatok (12.4.) vysadili členovia Poľovníckeho združenia vo veľkolevárskom chotári v lokalite Rohlíček popri poľnej ceste štyridsať trniek (slivka trnková). Informuje o tom obec na sociálnej sieti.

foto Veľké Leváre

Predpestované kríčky označili vysokými kolmi a ochránili pletivom proti ohryzu zverou. Sadbový materiál zabezpečila obec Veľké Leváre, prácu bezplatne odviedli poľovníci.

“Z hľadiska udržania biodiverzity, ale aj estetiky krajiny je dôležité, aby nás neobklopovali len veľké lány polí, ktoré trpia veternou eróziou. Obec vlastní množstvo poľných ciest či pozemkov určených na výsadbu stromov a kríkov a snaží sa ich postupne využiť na výsadbu. Poľná cesta tak zostane zachovaná a nebude pri obhospodarovaní polí zaorávaná. Za posledných päť rokov sme vysadili už viac ako 550 stromov a kríkov,”  vysvetľuje obec na sociálnej sieti prečo vysadila stromy.

foto Veľké Leváre

“Slivka trnková je mrazuvzdorný ker odolný voči suchu. Patrí medzi medonosné rastliny, takže výsadba v budúcnosti poteší aj včelárov. Kríčky vytvoria úkryt pre vtáctvo a drobnú zver a v podstatnej miere skrášlia krajinu,” dodáva obec.


.
Toto je čítané

V Rohožníku nahlásili bodné poranenia u viacerých osôb, jeden muž je mŕtvy

Aktualizované (28.4.) → V bytovom dome v Rohožníku v okrese Malacky nahlásili…

3D filamenty 2023