V hokejbalovej extralige bol po dvoch zápasoch na Záhorí stav štvrťfinálovej série 1:1, keď Skaličania v druhom domácom zápase trestuhodne stratili trojgólové vedenie. V sobotu (13.4.) v Ružinove si však požičané vrátili späť a v nedeľu (14.4.) rozhodol o ich postupe do semifinále Jaro Matinusík.

foto Natii Doležílková

Sobota (13.4.), 3. zápas

Ružinov – Skalica 1:5 (0:0, 0:1, 1:4)

Góly 31. Luža – 28. L. Olejník (Martinusík), 34., 40. J. Martinusík, 35. M. Holaza (Mikéska, Zelenka), 36. J. Kaluža (Fraňo)
Vylúčení 3:6 presilovky 1:1 oslabenia 0:0

Hokejmarket: Kučera – Sobol, Čulen, Štepanovský, Salajka, Mikéska, Zelenka, D. Balát – Olejník, Holaza, Fraňo, Kaluža, Lukačovič, Válik, T. Balát, Pobuda, Martinusík, Krýdl, D. Janáč.

Záhoráci začali v Ružinove aktívne, no nedarilo sa im strelecky a v 25. min. nepremenili ani trestné strieľanie. Stav sa tak menil až v 28. min., kedy po prihrávke Martinusíka skóroval Lukáš Olejník: 0:1.

V úvode 3. tretiny síce domáci potrestali vylúčenie Salajku, no odpoveď hostí bola zdrvujúca. V priebehu 2 minút sa presadili Jaro Martinusík, z presilovky Mišo Holaza a na 1:4 zvýšil Ján Kaluža. V 40. min. uzavrel skóre piatym gólom Jaro Martinusík.

Malacké pohľady Knihy.Zahori

Nedeľa (14.4.), 4. zápas

Ružinov – Skalica 2:3 (0:0, 1:2, 1:1)

Góly 26. Weber, 34. Behúl – 16. Fraňo (Sobol), 22. Balát (Martinusík), 40. Martinusík (Zelenka).

Hokejmarket: Kučera – Sobol, Čulen, Štepanovský, Salajka, Mikéska, Zelenka, D. Balát – Olejník, Holaza, Fraňo, Kaluža, Lukačovič, Válik, T. Balát, Pobuda, Martinusík, Krýdl, D. Janáč.

Vo štvrtom zápase vyhrávali Skaličania už o dva góly, no Leaders dokázali vyrovnať na 2:2. Aj tento zápas však v 40. min. rozhodol trojnásobný majster sveta Jaro Martinusík, ktorého vyhlásili v marci za hráča mesiaca SBL.

Jaro Martinusík, foto Beáta Tokošová

Martinusík bol v marci najlepším strelcom i najproduktívnejším hráčom ligy, keď v 6 zápasoch strelil 12 gólov a pridal aj 7 asistencií. Ako vidno, formu potvrdzuje aj v play off!

Článok vyšiel v partnerskom týždenníku Záhorák


.
Toto je čítané

TTSK: Na olympiáde stredoškolákov sa zúčastnilo 900 študentov

Viac ako 900 študentov sa zúčastnilo na 16. ročníku Župnej olympiády stredoškolskej…

BM Salon EV