Festival zdravého životného štýlu Fest Zdravo v Malom parku pri zdravotnom stredisku v Moravskom Svätom Jáne prichádza s bohatým programom plným odborných prednášok a relaxačných aktivít. Predstavíme vám účinkujúcich, ktorí budú tento rok súčasťou festivalu a ktorí ponúknu návštevníkom svoje znalosti a umenie v sobotu 8. júna.

Deana Ďurišková – joga a jej priaznivé účinky

Deana sa dlhé roky venovala modernému tancu, neskôr fitnessu a crossfitu. Dnes pôsobí ako popôrodná dula, laktačná poradkyňa a inštruktorka jogy. Festival otvorí rannou jogou a neskôr porozpráva, aké priaznivé účinky má cvičenie jogy na telo i myseľ. Počas dňa nájdete Deanu aj pri jej stánku so zeleným jačmeňom, chlorellou a bachovými esenciami.

Martina Vachajová – zdravá výživa v dobe plnej dezinformácií

Martina je celostná výživová poradkyňa, vyštudovala na švajčiarskej Akadémii prírodnej medicíny a naturopatie. Jej filozofia, že jedlo môže slúžiť ako liek, ak je správne vybrané, odráža tradičné pochopenie výživy a jej vplyvu na zdravie. Podporuje myšlienku, že zdravá strava môže byť dostupná každému a vôbec nie je luxusom, a vo svojej praxi kladie dôraz na využívanie predovšetkým čerstvých, sezónnych a lokálnych potravín, a súčasne zdôrazňuje edukačný aspekt, ktorý môže inšpirovať k lepším návykom a pochopeniu vplyvu stravy na zdravie.

 

František Lörinczi – otužovanie a dýchanie

František je vyštudovaný kondičný tréner, aktívny futbalista a vášnivý otužilec, ktorý presadzuje holistický a dlhodobo udržateľný zdravý životný štýl. Momentálne sa venuje vzdelávaniu budúcich trénerov a výskumom zameraným na vplyv dýchania na športový výkon a celkové zdravie. Na festival si pripravil prednášku na tému otužovania a dýchania. Zameria sa v nej na fyziologicky správne techniky dýchania a bezpečnosť pri otužovaní.

Jakub Krajčír – psychológia športovca

Jakub je bývalý poloprofesionálny tenista, teraz vedie tenisovú akadémiu v Moravskom Svätom Jáne. Venuje sa širokému spektru oblastí od psychológie, neurovedy, biológie až po biomechaniku a taktiku. Počas prednášky vysvetlí, aké je dôležité, aby fungovalo prepojenie medzi rodičom, trénerom a športovcom, aby samotný športovec bol nielen fyzicky, ale aj psychicky dostatočne pripravený na svoj výkon. Táto prednáška je vhodná pre všetkých rodičov, ktorí majú doma športovca.

Plocha draka Knihy.Zahori

Michaela Horská – nordic walking

Michaela je certifikovaná inštruktorka nordic walking, ktorému sa venuje už od roku 2016. Podľa jej slov tejto ozdravno-pohybovej aktivite vďačí za to, že sa zbavila bolestí chrbta, krčnej chrbtice, migrén, spevnila si svalstvo, zlepšilo sa dýchanie, posilnila si svoju imunitu, zlepšila si postavenie tela a spoznala krásy nielen slovenskej prírody. O svoje skúsenosti a nadšenie sa s návštevníkmi festivalu podelí v prednáške.

Rozhovory s účinkujúcimi povedie Kristína Mišovičová, spisovateľka, moderátorka a autorka detských kníh.

Okrem prednášok a workshopov bude festival obohatený aj o sprievodný program. O hudobný zážitok sa postará Petra Zubčáková a návštevníci všetkých vekových kategórií sa môžu tešiť na širokú paletu zábavných aktivít vrátane vystúpení Pouličného cirkusu Dreamdancers. Nebude chýbať ani gastro zóna, ako aj nákupná zóna s rôznymi produktmi súvisiacimi so zdravým životným štýlom.

Vstup na všetky prednášky a sprievodné akcie je zdarma.

V prípade záujmu o stánkové miesto kontaktujte občianske združenie na adrese info@90871.sk.

Viac informácií o festivale na webe www.festzdravo.sk alebo na facebooku občianskeho združenia 90871.sk.


.
Toto je čítané

Výstava Kaštiele a kúrie starej Senice / Múzeum Senica

V Múzeu Senica na Štefánikovej ulici je v týchto dňoch otvorená výstava…

BM Salon EV