Futbalisti AS Trenčín zvíťazili v sobotnom zápase 7. kola nadstavbovej časti Niké ligy na pôde MFK Skalica vysoko 4:0. V tabuľke skupiny o udržanie si tak upevnili 8. priečku, pred deviatou Skalicou majú šesťbodový náskok.

foto mfkskalica.sk

7. kolo nadstavbovej časti Niké ligy – skupina o udržanie sa

MFK Skalica – AS Trenčín 0:4 (0:3)

Góly: 18. Kozlovský, 23. Gong, 45.+2 Skovajsa, 54. Emeka
Rozhodovali: Smolák – Kuba, Bobko
ŽK: Černek, Smékal, Morong – Ibrahim

MFK Skalica: Junas – Krčík, Hradecký, Podhorin, Černek – M. Nagy (46. Gaži), Mášik – Morong (72. Baumgartner), Alves (58. Sobczyk), Matejov (46. Ranko) – Smékal (58. Vlasko)

AS Trenčín: Vozinha – Kmeť, Bondarenko, Skovajsa, Kozlovský – Bariš – Sunday (74. Uchegbu), Djerlek (66. Gajdoš), Ibrahim (46. Hájovský), Gong (74. Kupusovič) – Emeka (61. Donkor)

Plocha draka Knihy.Zahori

V prvých pätnástich minútach zápasu zaujala len situácia z 2. minúty a náznak šance domácich, keď Martin Mášik zo stredu poľa poslal loptu naľavo na Martina Černeka. Jeho prízemný center odvrátila hosťujúca obrana na roh. V 18. minúte prišiel gól Trenčína, kedy domáci nechali súperovi príliš veľa priestoru. Derlek prihrávkou našiel Kozlovského, na ktorého krížnu strelu brankár Martin Junas nedočiahol.

V 22. minúte prišla šanca Skalice, keď sa na pravej strane uvoľnil Adam Morong, z uhla však nedokázal prestreliť Vozinhu. Hneď na to prišiel po rohovom kope Skaličanov brejk hostí, kedy Sunday dostal loptu, videl nabiehajúceho Gonga, ktorý bol síce tiesnený domácim kapitánom Nagyom, no dokázal prestreliť Junasa na 0:2.

V 24. minúte mohli Záhoráci znížiť. Smékal poslal loptu z pravej strany cez celú šestnástky na Matejova, ten ale prestrelil bránu z vyloženej šance. V 37. minúte po sérii zlých skalických prihrávok sa do čistej šance dostal Emeka, ktorý preloboval Junasa, no netrafil bránu. V 40. minúte strieľal po odrazenej lopte z rohu mimo bránu Nagy. V 42. minúte po dobrom pressingu domácich poslal Mášik do šance Moronga, no jeho krížna strela minula ľavú žrď hosťujúcej brány. V nadstavenom čase dokázali Trenčania streliť aj tretí gól, keď sa po priamom kope Derleka z pravej strany presadil Skovajsa a lopta skončila pri ľavej žrdi – 0:3.

V druhom polčase Trenčín kontroloval priebeh stretnutia a v 54.minúte sa im podarilo ešte navýšiť skóre. Gólovú akciu začal na ľavej strane Jude, ktorý sa dokázal individuálne presadiť, prihral Kozlovskému do šestnástky, no jeho nevydarená strela sa dostala k Emekovi a ten aj s miernymi problémami dostal loptu z tesnej blízkosti do skalickej brány – 4:0.

Malacké pohľady Knihy.Zahori

V 72. minúte strieľal spoza šestnástky Gong len do stredu brány, kde bol pripravený Junas. 80. minúta zápasu priniesla priamy kop Olivera Podhorina, ktorý skončil vedľa ľavej žrde. V 86. minúte prišla prvá šanca Skaličanov druhého dejstva, kedy Ján Vlasko vysunul Gažiho, ale jeho spätnú prihrávku zakončil Baumgartner nad hosťujúcu bránu.

V nadstavenom čase to ešte skúšal nožničkami Donkor, loptu ale netrafil ideálne a Junas ju bez problémov chytil. Domácou prehrou s Trenčínom tak Skaličania ukončili sériu piatich stretnutí bez prehry.

Zdroj: TASR, mfkskalica.sk


.
Toto je čítané

17. ročník turistického pochodu “Lakšárska jedenástka” bude v znamení líšky

Lakšárska Nová Ves sa pripravuje na príchod návštevníkov na “Lakšársku jedenástku”, ktorá…

Lakovanie a Pieskovanie