Odrátavanie začína! Do štartu 14. ročníka Medzinárodných leteckých dní SIAF 2024 na Letisku Kuchyňa – Letecká základňa Malacky zostáva 120 dní. SIAF sa bude niesť v znamení osláv troch okrúhlych výročí či krstu stíhačky F-16 Block 70. V nabitom programe nebude chýbať ani Polygón pre dynamické ukážky pozemnej techniky. 

foto SIAF

„Obsahovým zámerom podujatia SIAF 2024 bude najmä pripomenutie si 80. výročia Slovenského národného povstania, 20. výročia vstupu Slovenskej republiky do Európskej únie a Severoatlantickej aliancie NATO a 75. výročie vzniku NATO,“ informuje Hubert Štoksa, generálny riaditeľ MLD SIAF a riaditeľ Slovenskej leteckej agentúry. Tohtoročné letecké dni majú ambíciu prispieť k dôstojným a veľkolepým oslavám týchto významných historických míľnikov v dejinách Slovenskej republiky. 

„Umocnením Medzinárodných leteckých dní SIAF 2024 bude aj to, že novým významným partnerom bude aj Ministerstvo vnútra SR, ktoré sa prostredníctvom sprievodnej výstavy ZAVA – záchranárska výstava, zúčastní s dynamickými a statickými ukážkami spôsobilostí Policajného zboru SR, Hasičského a záchranného zboru SR, integrovaného záchranného systému SR a letky MV SR,“ dodáva Štoksa. Taktiež sa opäť môžeme tešiť na akčnú prezentáciu techniky a spôsobilostí zložiek Ozbrojených síl SR. Dynamický Polygón po druhý raz predvedie dynamické ukážky pozemnej techniky. Letové a statické ukážky leteckej techniky budú v réžii pozvaných vzdušných síl krajín NATO. V programe nebude chýbať ani prelet kombinovanej skupiny vzdušných síl OS SR a letky MV SR. Významným míľnikom bude prílet novej techniky (F-16 Block 70) pre vzdušné sily OS SR, ktoré hlavný programový partner Ministerstvo obrany SR plánuje predstaviť na tohtoročnom SIAFe.

Aj tohtoročný SIAF budú dopĺňať sprievodné akcie zamerané na detského fanúšika letectva.

Všetky aktuálne informácie nájdete na webovej stránke www.siaf.sk.


.
Toto je čítané

BVS vyhlasuje grantovú výzvu na podporu vodozádržných opatrení

Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) vyhlasuje grantovú výzvu na podporu vodozádržných opatrení. Na…

Trnavské rádio Tak akorát 2024