Slovenský reprezentant, 13-ročný Jakub Gašparovič zo Stupavy, sa stal vo francúzskom Val d’Argenton víťazom pretekov série FIA Karting Academy Trophy.

Na podujatí najvyššej kategórie sa v jeho kategórii zúčastnilo 50 pretekárov a pretekárok z celého sveta, nominovaných jednotlivými národnými motoristickými asociáciami.

Jakub už počas tréningu ukázal rýchlosť, na pre neho úplne novej trati sa umiestňoval v prvej desiatke. V kvalifikácii sprevádzanej extrémnym dažďom obsadil 18. miesto. V rozjazdách získal vždy niekoľko pozícii, najmä v druhej ukázal veľkú mentálnu odolnosť. Po tom, čo mu nenaštartoval motor, štartoval z posledného 25. miesta. Po niekoľkých kolách sa prebojoval na 8. pozíciu a po jednom zo súbojov sa prepadol až na 16. miesto. Na konci rozjazdy mu patrilo 7. miesto.

Do finále štartoval z 12 pozície. Veľmi rýchlo sa mu podarilo prebojovať na 3. miesto. Na vedúcu dvojicu sa dotiahol niekoľko kôl pred koncom, počkal si však na ten správny moment. Ten prišiel dve zákruty pred cieľom, keď využil súboj vedúcich pretekárov a bravúrnym manévrom sa dostal na vedúcu pozíciu a mohol oslavovať zaslúžené veľké víťazstvo.

Záhorí.sk informoval Milan Gašparovič


.
Toto je čítané

17. ročník turistického pochodu “Lakšárska jedenástka” bude v znamení líšky

Lakšárska Nová Ves sa pripravuje na príchod návštevníkov na “Lakšársku jedenástku”, ktorá…

Lakovanie a Pieskovanie