Mestská polícia v Malackách v piatok 26. apríla prijala oznam zo záchrannej služby, že na Veľkomoravskej ulici odpadol muž, ktorý nedýcha a zrejme bude potrebné použiť defibrilátor.

Na miesto ihneď vyrazila hliadka MSP. Mužovi bola poskytovaná pôvodným oznamovateľom masáž srdca a umelé dýchanie. Po príchode príslušníkov MSP došlo k okamžitej aktivizácii defibrilátora a ihneď po prvom elektrickom výboji začalo srdce muža opätovne pracovať. “Aktuálne sme vyradení zo zoznamu defibrilátorov, v ktorom sa nachádzal aj ten náš. Ihneď objednávame nové elektródy, aby sme mohli byť opätovne zaradení do zoznamu použiteľných defibrilátorov,” uviedol krátko po zásahu Ivan Jurkovič, náčelník MSP.

Ivan Jurkovič pridal na sociálnu sieť aj ďalšie slová: “Tento týždeň sme si pripomenuli narodeniny nášho kolegu, preventistu Vladka Kunáka, a žiaľ, i smutný rok od jeho večného odchodu. Vďaka nemu sme sprevádzkovali aj defibrilátor, ktorý môže zachrániť ľudský život. Vladi, tvoja misia sa dnes naplnila do poslednej bodky, keď sa nám defibrilátorom podarilo život človeka, ktorému dočasne odmietalo podporu jeho srdce, zachrániť. Tvoje srdce sa nám už oživiť nepodarí, ale robíme všetko pre to, aby sa naplnili jeho vízie. Odpočívaj v pokoji, kamarát náš…”

Článok vyšiel v partnerskom týždenníku Záhorák


.