Futbalisti MFK Skalica v ôsmom kole skupiny o udržanie sa nestačili na FC ViOn Zlaté Moravce, ktoré zaznamenali druhé víťazstvo v prebiehajúcom ročníku Niké ligy. Zlatomoravčania majú ako už istí zostupujúci na konte 11 bodov a patrí im posledné 12. miesto. Skaličania majú 36 bodov a s určitosťou obsadia konečnú 9. priečku.

foto mfkskalica.sk

8. kolo nadstavbovej časti Niké ligy – skupina o udržanie sa

FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble – MFK Skalica 1:0 (1:0)

Gól: 11. Kuzma.
Rozhodovali: Benedik – Vass, Halíček
ŽK: Brenkus (ViOn)
Divákov: 506

Zlaté Moravce: Richter – Jinjolava, R. Nagy, Gono, Suľa – Duga – J. Švec (61. Čonka), Nonikashvili (90. Balaj), Brenkus (73. Tabatadze), Mondek – Kuzma (90. Balić)

Skalica: Junas – Krčík, M. Nagy (77. Ranko), Podhorin, Černek – Hradecký, Mášik – Morong (46. Gaži), Alves (71. Vlasko), Matejov (46. Baumgartner) – Smékal (71. Sobczyk)

Macek Knihy.Zahori

V 7. minúte stretnutia prišla prvá nebezpečná situácia Skaličanov. Robo Matejov poslal dlhý priamy kop do šestnástky a nasledovalo zakončenie hlavou kapitána Martina Nagyho, no lopta preletela ponad domácu bránu. V 11. minúte zápasu prišiel gól domácich, kedy Mondek poslal z pravej strany center na úroveň päťky, kde hostia nechali nepokrytého Kuzmu, ktorý hlavou otvoril skóre na 1:0.

Krátko na to mohli skalickí futbalisti vyrovnať, keď delovku Martina Mášika s problémami vyrážal na roh domáci Richter. Z následného rohu sa k lopte na zadnej tyči dostal Martin Černek, no jeho zakončenie hlavou brankár chytil. V 18. minúte prišla opäť strela Mášika, ktorá skončila vysoko nad bránou. V 22. minúte zápasu do tretice strieľal Martin Mášik, tentokrát z priameho kopu, no lopta skončila vedľa ľavej žrde.

Pekný futbalový moment priniesla 29. minúta, kedy Martin Nagy poslal jemný oblúčik na Martina Černeka, ale ten z voleja prestrelil bránu ViOnu. V 39. minúte sa po dlhom čase dostali k slovu domáci, keď sa k strele spoza šestnástky dostal Brenkus a jeho pokus sa od brvna odrazil ešte pred bránkovú čiaru. V 42. minúte prišla naša rýchla priamočiara akcia, po ktorej sa dostal do zakončenia z náročnej pozície Daniel Smékal, ale domáci gólman jeho pokus zneškodnil.

V 58. minúte sa do zakončenia na dvakrát dostal Martin Černek. Prvý pokus skúsil ľavačkou ale bol zblokovaný domácim obrancom, a hneď na to jeho pokus pravou nohu skončil nad domácou bránou.

70. minúta priniesla našu veľkú šancu, kedy Adam Krčík poslal centrovanú loptu na hlavu Smékala, no s jeho hlavičkou si Richter na bránkovej čiare poradil. V 76. minúte skončil priamy kop striedajúceho Sobczyka v rukách dobre postaveného Richtera. V 77. minúte po prihrávke Sobczyka sa dostal do šance Adam Gaži, ale zakončenie mu nevyšlo podľa predstáv.

V 79. minúte po kolmici Jána Vlaska poslal Sobczyk loptu na Gažiho, ale jeho dobré zakončenie dokázal domáci Suľa zblokovať na roh. V 82. minúte sa opäť pokúšal o vyrovnanie Martin Mášik, ale jeho strela skončila mimo domácej brány. V závere zápasu sa hostia po dobrej akcii Jána Vlaska z ľavej strany dostávali do šance, avšak bránu Richtera sa im nepodarilo ohroziť a domov tak odchádzali s tesnou prehrou 1:0.

Hlasy trénerov

Dušan Uhrin, tréner FC Vion Zlaté Moravce: “Som rad, že sa nám podarila uhrať nula vzadu a že sa nám podarilo vyhrať doma po viac ako 365 dňoch. Splnili sme to, čo sme si pred zápasom povedali, hráči odohrali stretnutie takticky výborne, nechceli sme nič otvoriť, nechceli sme urobiť zbytočnú chybu a verili sme, že jeden gól dáme. Veľmi dobrý výkon podal brankár Richter, bola to už jeho tretia nula, som veľmi rad, že sa takto uchytil. Je nám ľúto, že zostupujeme, ale keby nám boli uznané góly s Michalovcami doma a v Banskej Bystrici, situácia sa mohla vyvinúť inak.”

Pavol Majerník, tréner MFK Skalica: “Odohrali sme dva rozdielne polčasy, neviem prečo sa to tak deje, ale vždy dostaneme z prvej akcie súpera gól a neviem prečo psychicky padáme. Smerom dopredu sme boli statickí, pomalí, preto sme sa nedostavali do našich veci a ani do šancí, kde by sme ohrozili bránu súpera. Myslím si, že druhý polčas bol z našej strany oveľa lepší, vytvorili sme si dve-tri čisté gólové príležitosti, bohužiaľ, keď nestrelíme gól, ťažko môžeme pomýšľať na lepši výsledok.”

Zdroj: TASR, mfkskalica.sk


.

3D filamenty 2023