Chýbajú vo vašom okolí aleje, remízky či ovocný sad? Grantový program Sadíme budúcnosť opäť otvára možnosť pre dobrovoľníkov prihlásiť svoje nápady v jesennej grantovej výzve! K iniciatíve Nadácie Ekopolis sa pridal nový partner Starbucks, ktorý chce pomôcť aktívnym komunitám prinavracať stromy do krajiny tam, kam prirodzene patria.

ilustračné foto

Program Sadíme budúcnosť podporuje snahu neziskových organizácií, komunít i jednotlivcov pri zmysluplných výsadbách drevín a zelene v otvorenej krajine či sídelnom prostredí, ktoré sú najviac poznačené ľudskou činnosťou. Tento rok sa už podarilo podporiť 11 projektov v jarnej grantovej výzve sumou 27 800 eur.

Malacké pohľady Knihy.Zahori

“Stromy sú najlepšou klimatizáciou pre prehriate mestá, poskytujú tieň a vlahu. Do krajiny vracajú život a zadržiavajú v nej cennú vodu. Poskytujú množstvo ďalších výhod, a preto ich chceme vrátiť tam, kde je to najviac potrebné. V programe Sadíme budúcnosť budeme v ďalšej otvorenej grantovej výzve prepájať všetkých, ktorí chcú na Slovensku sadiť stromy, a odborne im pomáhať. Predpokladáme, že v tejto výzve podporíme približne ďalších 20 projektov v rámci celej SR sumou viac než 50-tisíc eur,” hovorí Martina Hromadová, programová manažérka z Nadácie Ekopolis. Aktuálna výzva je otvorená do 7. júna 2024 do 16.00 h.

Nový partner

Do jesennej grantovej výzvy sa rozhodol zapojiť aj ďalší veľký hráč, známa značka Starbucks, a to sumou viac než 39-tisíc eur, ktoré poputujú na výsadbové projekty v konkrétnych lokalitách. “Spolupráca s Nadáciou Ekopolis je pre nás ďalším krokom ako prispieť k udržateľnej budúcnosti a podporiť komunity v okolí našich kaviarní. Verím, že aj vďaka podpore značky Starbucks bude Slovensko o kúsok zelenšie a tešíme sa na stretnutie s našimi zákazníkmi pri výsadbe stromov na jeseň tohto roka,” hovorí Grzegorz Kazmierczak, regionálny riaditeľ Starbucks pre ČR a Slovensko.

Všetky potrebné informácie o novej výzve sú zverejnené v dokumente Propozície, dostupné online na www.sadimebuducnost.sk.

Článok vyšiel v partnerskom týždenníku Záhorák


.
Toto je čítané

V Skalici založia mládežnícky parlament i radu seniorov

“Mladým patrí budúcnosť a skúsenosti starších sú na nezaplatenie,” uvádza mesto Skalica…

Trnavské rádio Tak akorát 2024